3+1 rugbişti de la CSŞ Gura Humorului în lotul naţionalei U18 pentru europenele de la Gdansk

Trei dintre componenţii echipei de rugbi juniori sub 17 ani a Clubului Sportiv Şcolar din Gura Humorului au fost convocaţi la un nou stagiu de pregătire la lotul naţional de rugby în 7 pentru juniorii sub 18 ani, antrenaţi de Daniel Carpo. Este vorba de Alexandru Gîrda, Alexandru Bandol şi Alin Conache, toţi trei făcând parte din generaţia cu care humorenii pregătiţi de Andrei Varvaroi au câştigat titlul de campioni ai României în ultimii 3 ani, la juniori sub 15, 16 şi 17 ani. În naţională se află şi Andrei Tătărău, un sportiv ce a fost crescut şi format la Clubul Sportiv Şcolar din Gura Humorului, care în prezent joacă pentru CSŞ 2 Baia Mare. Astfel, România U18 7’s îşi continuă pregătirea pentru participarea la Campionatul European de la Gdansk, ce va avea loc între 16-18 august. Stejăreii se află în aceste zile în cantonament la Snagov, stagiu la finalul căruia se va definitiva lotul care va merge în Polonia. Plecarea la Gdansk va avea loc joi, 15 august.

La Campionatul European 7’s U18 de la Gdansk, România se află în Grupa A, cu Franţa, Portugalia şi Polonia. Pentru acest stagiu au fost convocaţi 18 sportivi, care provin de la opt cluburi din ţară şi de la un club din Franţa.

„Suntem în linie dreaptă cu pregătirea pentru Campionatul European şi, din punctul meu de vedere, progresul este unul vizibil, ceea ce mă face să fiu încrezător că putem obţine rezultate bune împotriva unor echipe cu tradiţie în rugbi 7. După ultimele selecţii am rămas cu 18 jucători, din care 12 vor face deplasarea în Polonia. În acest moment, în ce priveşte partea de antrenamente, lucrăm la detalii. Am avut două meciuri de pregătire cu echipa CNOPT-ului, meciuri foarte utile pentru noi, pentru că nivelul de joc a fost apropiat de cel pe care îl vom întâlni la Europene. Băieţii s-au prezentat foarte bine la aceste meciuri, unde am pierdut la condiţia fizică, însă dacă e să ne uităm la jocul pe care l-au făcut şi la vârsta acestor copii, consider că au fost teste foarte importante” a declarat antrenorul naţionalei, Daniel Carpo.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: