Mai tânără ca niciodată

Universitatea Suceava începe turneele de pregătire

> Cinci noi jucători, dintre care şi un inter de 2,10 m, s-au prezentat ieri sucevenilor

Universitatea Suceava a avut ieri primul antrenament tactic din sesiunea de pregătire, înainte de începerea campionatului în Divizia A de handbal. Cu această ocazie au fost prezentaţi încă cinci noi tineri jucători cu care lotul este aproape definitivat şi care vor pune umărul la ceea ce îşi doresc deopotrivă finanţatorii, stafful, echipa întreagă şi suporterii, adică promovarea în Liga Naţională, din care Suceava a retrogradat la finalul sezonului trecut.

Tineri şi foarte tineri, s-au prezentat pe rând: Vladyslav Kobzii, un centru de 21 ani, de peste 1,90 m, din Lugansk – Ucraina, care a jucat la echipa a doua a clubului Motor Zaporozhye şi Pavel Loik, un inter sau centru, după caz, de 1,92, cu spate lat şi braţ bun, de 19 ani, născut la Cernăuţi şi şcolit 3 ani la Kiev. A urmat Alexandru Popa, de la HC Dobrogea Sud Constanţa, un pivot agil, nu foarte înalt, dar puternic, de 19 ani, care a terminat liceul anul trecut cu nota 9,14, care a participat de două ori la şcoala de vară a celebrului Kiril Lazarov, în Macedonia. El a debutat în handbalul celor mari la 16 ani, la Farul Constanţa, în liga secundă.

Universitatea Suceava va avea în sezonul următor şi un inter dreapta de 2.10 m, pe nume Andrei Sora, de 21 de ani, venit de la Centrul Naţional Olimpic, şi încă un inter stânga care va atrage multe domnişoare în tribune la meciurile Universităţii Suceava. Este vorba de Dumitru Burbulea, poreclit Dima, de 22 de ani, 1,94 m înălţime şi 94 kg, născut la Chişinău, care a jucat la CSM Bacău.

Toţi cei cinci handbalişti veniţi, unii de o săptămână, alţii de trei, în lotul Universităţii, au declarat ieri presei sucevene că s-au adaptat bine la Suceava, că sunt puşi pe treabă şi că vor munci pentru ca echipa să-şi atingă obiectivul, adică reîntoarcerea în handbalul mare românesc, în Liga Zimbrilor.

La mijlocul lunii iulie au mai venit la Suceava şi Alexandru Popia, un centru de 22 de ani care a mai jucat pentru Dunărea Călăraşi şi CSM Făgăraş, Raul Bogdan Barb, inter stânga, de 25 de ani, transferat de la CSM Sighişoara, şi extrema stângă Ionuţ Răzvan Dodiţa de 20 de ani, de la CSM Bacău.

„Trebuie să promovăm !”

Cu ultimele contracte încheiate, lotul de handbal al Universităţii Suceava are în acest moment 20 de jucători a căror medie de vârstă este undeva în jurul a 21 de ani, dar asta nu îngrijorează stafful, ci îl provoacă la mai mult.

„După perioada de pregătire fizică, astăzi am avut primul antrenament tactic în care punem la punct câteva combinaţii de joc, pentru că mâine plecăm la Vaslui pentru primele două meciuri de pregătire.

Avem un lot aproape complet cu jucători, toţi foarte tineri, dar cu mare dorinţă de muncă şi acesta este cel mai important lucru. Avem nevoie de timp ca băieţii «să pună pe ei» şi să se omogenizeze. Încă nu se cunosc între ei şi la asta este de lucrat cel mai mult, iar de aceea avem nevoie de meciuri. Jucătorii au calităţi fizice, dar, la vârsta lor, majoritatea, n-au avut încă meciuri tari. Sper însă ca atunci când acestea vor veni, în returul campionatului, când începe adevărata bătălie pentru promovare, să ajungem pe linia pe care ne-o dorim.

Acum muncim, muncim şi iar muncim şi fiecare antrenament se desfăşoară sub imboldul «Trebuie să promovăm!». Vom întâlni în campionat echipe cu experienţă, dar sper că tinereţea şi această disponibilitate la efort să fie atuurile noastre” a declarat antrenorul Adrian Chiruţ.

Acesta îşi doreşte pentru jucătorii săi cât mai multe meciuri de pregătire în perioada rămasă până la începerea sezonului competiţional, pe 15 septembrie, şi chiar meciuri cu echipe din Liga Naţională, care să maturizeze, să călească şi să lege jocul echipei.

În acest sens Universitatea Suceava va pleca în perioada următoare într-un intens şi lung turneu de jocuri la Vaslui, Făgăraş, Reşita, Baia Mare, apoi la Sighişoara, Odorhei şi, dacă va mai fi disponibilitate, şi în alte localităţi cu echipe de handbal în primele eşaloane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: