Primele străzi din Burdujeni-sat vor fi racordate la gaze naturale în primăvară

> „Şi eu vreau să vină gazul mai repede, să nu-i ţinem în tensiune pe locuitorii din Budujeni-sat, care mă tot întreabă dacă trebuie să-şi cumpere lemne şi în această iarnă” spune Ion Lungu, primarul Sucevei

Reţelele de alimentare cu gaze naturale în cartierul Burdujeni-sat cuceresc tot mai mult teren. Cel puţin aşa informează Ion Lungu, primarul Sucevei, conform căruia, până la această dată, stadiul fizic a ajuns la 25% din volumul total de lucrări. Edilul-şef anunţă că s-au „îngropat” peste 6 km de conducte, care se întind pe opt străzi, respectiv Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pîrvan, Pictor Panaiteanu, Căprioarei, Victor Babeş şi Dobrilă Eugen.

Conform primarului, începând din aceste zile se intervine pe Calea Unirii, în preajma intersecţiei cu str. Nicolae Iorga, lângă fostul IRIC, zonă în care se va efectua racordul la magistrala de gaze naturale. Începând de aici, săpături se vor face, iar conducte vor fi montate până la sediul din Burdujeni al Primăriei, în apropierea căruia se va construi staţia de reglare de presiune redusă.

„Mi-am dorit ca în acest an să ajungă efectiv gazul metan în Burdujeni-sat. Totuşi, din discuţiile în comandamentul pe care l-am avut împreună cu specialiştii constructorului şi cei ai Primăriei, cel mai probabil, în mod efectiv, primele străzi vor fi racordate la gaze naturale în primăvara anului 2020, în lunile aprilie şi mai. Şi eu vreau să vină gazul mai repede, să nu-i ţinem în tensiune pe locuitorii din Burdujeni-sat, care mă tot întreabă dacă trebuie să-şi cumpere lemne şi în această iarnă” a explicat Ion Lungu.

Contractul cu Test Prima, societatea care a câştigat licitaţia, a fost semnat pe 10 octombrie 2018, în cadrul investiţiei Primăria Suceava asociindu-se cu Delgaz Grid „Moldova”. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la finele lunii octombrie, extinderea reţelei de gaze naturale vizând 33 de străzi, cu circa 1.300 de imobile. Valoarea contractului este de 3,71 de milioane de lei, fără TVA, iar intervenţiile vor dura 36 de luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: