Gheorghe Flutur a cerut grăbirea procedurilor pentru deschiderea punctelor de frontieră cu Suceava

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, ieri, în plenul Consiliului Regional Cernăuţi, grăbirea procedurilor pentru redeschiderea punctelor de frontieră dintre Ucraina şi România de pe raza judeţului Suceava, arătând că autorităţile sucevene şi cele naţionale au făcut investiţiile necesare atât pentru infrastructura vamală, cât şi cea rutieră.

Este vorba de redeschiderea punctelor de frontieră Izvoarele Sucevei – Şepit, Vicovu de Sus – Krasnoislk, Climăuţi – Fântâna Albă şi Ulma – Rusca.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a participat, miercuri, împreună cu preşedintele Regiunii Schwaben, Martin Sailer, la o şedinţă a Consiliului Regional Cernăuţi.

El a spus că în prima parte a şedinţei s-au discutat proiectele de hotărâre de interes pentru regiune, iar în partea a doua s-a discutat despre colaborarea dintre cele trei regiuni.

Flutur a arătat că a fost interesat cum legiferează Consiliul Regional Cernăuţi şi că au fost discuţii aprinse pe buget, probleme de patrimoniu, închirieri, constatând că şedinţa nu a fost foarte lungă, dar, fiind zece partide reprezentate în Consiliul Regional, „lupta este destul de aprigă”.

În partea a doua a şedinţei, Gheorghe Flutur a luat cuvântul şi i-a încurajat pe deputaţii regionali să grăbească procedurile în vederea deschiderii noilor puncte de frontieră cu judeţul Suceava.

El a arătat că în afară de Izvoarele Sucevei, unde mai trebuie modernizată o porţiune de sub 2 km de drum, la celelalte puncte lucrurile sunt pregătite pentru darea în funcţiune.

Preşedintele CJ Suceava a ţinut să mulţumească în plenul Consiliului Regional Cernăuţi părţii germane şi franceze, respectiv conducerilor administrative din Schwaben şi Mayenne, pentru că au ales, în urmă cu peste 20 de ani, să facă parteneriat cu două regiuni din Est, Suceava şi Cernăuţi, iar rezultatele se văd în plan cultural, sportiv, social şi au început să se vadă chiar şi din punct de vedere economic.

El a subliniat că a optat pentru întâlniri economice mai dese, mai ales că oamenii de afaceri germani pot acum să vină mai uşor la Suceava, după ce a fost deschisă cursa Memmingen – Suceava.

Gheorghe Flutur a menţionat că va prezenta la Târgul Real de la München, în acest an, parcul industrial înfiinţat de Consiliul Judeţean Suceava lângă Aeroport şi facilităţile pe care le au investitorii care vor investi în acest parc.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur şi preşedintele Martin Sailer au vizitat, ieri, alături de preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Ioan Muntean, şi oraşul Cernăuţi, acţiunea fiind inclusă în programul „Patru regiuni pentru Europa” care se desfăşoară la Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: