Gheorghe Flutur:

De 3 ani cer Guvernului să modernizeze Punctul de Frontieră Siret, care a devenit o ruşinoasă poartă de intrare în UE

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că i-a fost ruşine de starea jalnică a infrastructurii din Vama Siret când a mers împreună cu delegaţia germană din regiunea Schwaben la Cernăuţi şi a reamintit că de 3 ani face sesizări către Guvern pentru modernizarea acesteia.

El a spus că a fost catalogat ca „scriitor” pentru numeroasele scrisori pe care le-a transmis oficialilor guvernamentali, vizând modernizarea punctului de trecere a frontierei.

„De 3 ani de zile solicit Guvernului României modernizarea Punctului Vamal Siret şi modernizarea drumului din vamă. Nu numai că nu s-a întâmplat nimic, dar pe zi ce trece este şi mai rău. Astăzi am fost cu delegaţia germană din Schwaben la Cernăuţi. Mi-a fost ruşine de cum arată drumul din Vama Siret, cu cratere unde îţi distrugi maşina. Şi mai avem şi însemnele că suntem în Uniunea Europeană” a spus Flutur.

El a arătat că a întrebat vameşi şi poliţişti din PTF Siret când ar urma să se asfalteze, iar că aceştia i-au răspuns că nu ştiu şi că încă nu se ştie cine e proprietarul, Drumurile Naţionale sau Ministerul de Finanţe.

„De multe ori mi s-a răspuns că sunt fonduri pentru modernizarea Punctului Vamal Siret. M-au făcut şi scriitor, pentru că am tot trimis scrisori în care arătam starea jalnică din acest punct. Ucraina şi-a modernizat punctul vamal. La al nostru este beznă şi cenuşiu ce ne aduce aminte de vremurile de dinainte de 1989, că nu s-a schimbat nimic în bine, ci în mai rău” a spus Flutur.

El a cerut Guvernului României, Ministerului de Finanţe şi Ministerului Transporturilor să găsească o soluţie urgentă pentru „această ruşinoasă poartă de intrare în Uniunea Europeană, Siret”.

„Cu un an în urmă mi se răspundea că sunt bani pe program european pentru Vama Siret. Nu s-a alocat nimic, cum nu s-a alocat nimic nici pentru modernizarea drumului până în Vama Siret” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: