Gheorghe Flutur:

De 3 ani cer Guvernului să modernizeze Punctul de Frontieră Siret, care a devenit o ruşinoasă poartă de intrare în UE

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că i-a fost ruşine de starea jalnică a infrastructurii din Vama Siret când a mers împreună cu delegaţia germană din regiunea Schwaben la Cernăuţi şi a reamintit că de 3 ani face sesizări către Guvern pentru modernizarea acesteia.

El a spus că a fost catalogat ca „scriitor” pentru numeroasele scrisori pe care le-a transmis oficialilor guvernamentali, vizând modernizarea punctului de trecere a frontierei.

„De 3 ani de zile solicit Guvernului României modernizarea Punctului Vamal Siret şi modernizarea drumului din vamă. Nu numai că nu s-a întâmplat nimic, dar pe zi ce trece este şi mai rău. Astăzi am fost cu delegaţia germană din Schwaben la Cernăuţi. Mi-a fost ruşine de cum arată drumul din Vama Siret, cu cratere unde îţi distrugi maşina. Şi mai avem şi însemnele că suntem în Uniunea Europeană” a spus Flutur.

El a arătat că a întrebat vameşi şi poliţişti din PTF Siret când ar urma să se asfalteze, iar că aceştia i-au răspuns că nu ştiu şi că încă nu se ştie cine e proprietarul, Drumurile Naţionale sau Ministerul de Finanţe.

„De multe ori mi s-a răspuns că sunt fonduri pentru modernizarea Punctului Vamal Siret. M-au făcut şi scriitor, pentru că am tot trimis scrisori în care arătam starea jalnică din acest punct. Ucraina şi-a modernizat punctul vamal. La al nostru este beznă şi cenuşiu ce ne aduce aminte de vremurile de dinainte de 1989, că nu s-a schimbat nimic în bine, ci în mai rău” a spus Flutur.

El a cerut Guvernului României, Ministerului de Finanţe şi Ministerului Transporturilor să găsească o soluţie urgentă pentru „această ruşinoasă poartă de intrare în Uniunea Europeană, Siret”.

„Cu un an în urmă mi se răspundea că sunt bani pe program european pentru Vama Siret. Nu s-a alocat nimic, cum nu s-a alocat nimic nici pentru modernizarea drumului până în Vama Siret” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: