Alianţa USR PLUS anunţă că dă startul campaniei de strângere de semnături pentru susţinerea lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale

> Cele două partide vor forma o alianţă electorală pentru prezidenţiale

 Conducerile USR şi PLUS au agreat marţi, 6 august, ultimele modificări la protocolul de alianţă politică, în urma deciziilor luate de Comitetul Politic al USR şi de Consiliul Naţional al PLUS, iar în câteva zile va fi semnat actul prin care ia naştere formal „Alianţa USR PLUS, anunţă PLUS Suceava.

Sursa citată arată că, având în vedere că înregistrarea unei alianţe politice necesită o procedură judiciară îndelungată, această alianţă va fi dublată de o alianţă electorală privind participarea la alegerile prezidenţiale.

„Astăzi dăm startul campaniei de strângere de semnături pentru candidatura la alegerile prezidenţiale a preşedintelui USR, Dan Barna. Un preşedinte USR PLUS va fi cea mai bună garanţie că în 2020 vom avea un premier din partea alianţei – Dacian Cioloş – şi o guvernare cu oameni cinstiţi şi competenţi” se arată în comunicat.

PLUS Suceava transmite că această alianţă îşi propune să câştige alegerile prezidenţiale, dar şi alegerile locale şi pe cele parlamentare de anul viitor.

„Membrii PLUS şi USR Suceava se vor alătura colegilor din toată ţara şi din diaspora în campania de strângere de semnături pentru candidatura la prezidenţiale a lui Dan Barna. În judeţul Suceava, campania de strângere de semnături va începe oficial vineri, 9 august, între orele 18.00 – 20.00, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava” se menţionează în comunicat.

Totodată, se arată că obiectivele Alianţei USR PLUS sunt câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019, câştigarea de către candidaţii Alianţei a unui număr cât mai mare de funcţii elective în cadrul administraţiei publice locale, ca urmare a alegerilor locale din 2020, câştigarea de către candidaţii Alianţei a celui mai mare număr de mandate de parlamentari, prin comparaţie cu ceilalţi competitori, ca urmare a alegerilor parlamentare din 2020, astfel încât să formeze o coaliţie de guvernare având prim-ministru un reprezentant al Alianţei, asigurarea guvernării României în perioada 2020-2024 şi implementarea programului de guvernare al Alianţei şi câştigarea alegerilor parlamentare organizate în 2024 şi asigurarea guvernării României în perioada 2024-2028.

„Suntem convinşi că formarea Alianţei USR PLUS va putea reseta scena politică din România şi va da posibilitatea punerii în aplicare a ideilor USR PLUS atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Avem nevoie alături de noi de cât mai mulţi oameni care vor să se implice în schimbarea României” se menţionează în comunicatul PLUS Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: