Cătălin Nechifor:

Guvernul şi-a pregătit, la rectificarea bugetară, 310 milioane de euro pentru „cumpărarea” primarilor înaintea alegerilor prezidenţiale

> Este semnul clar al disperării, avertizează deputatul sucevean al Pro România

 Vicepreşedintele pentru administraţie publică al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că Guvernul pregăteşte o şpagă de 1.470.263.000 lei, aproximativ 310 milioane euro, pentru autorităţile locale.

El a spus că în proiectul de rectificare bugetară publicat marţi, în anexa 4, „Guvernul şi-a pregătit bani pentru cumpărarea primarilor, înaintea alegerilor prezidenţiale”.

„Plasate sub titlul de sume rezervate, care se vor aloca separat prin hotărâre de guvern, cele 310 milioane de euro sunt semnul clar al disperării. Aşa ceva nu s-a mai făcut de foarte multă vreme, nu există criterii, nu există transparenţă, există doar speranţa că dând ceva bani primarilor vor obţine şi voturi la alegeri” a spus deputatul Pro România.

El a subliniat că mai grav este că în rectificarea bugetară Guvernul propune alocarea a doar 1.167.419 pentru echilibrarea bugetelor locale, conform legii, transparent, dar îşi rezervă suma de 1.470.263, pe care să o împartă după bunul plac, ulterior.

„Acest lucru, după părerea mea, nu este altceva decât trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată. Doar că e prima oară când mita depăşeşte 55%. Aţi mai doborât un record!” a transmis Cătălin Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: