Destinat serviciilor de urgenţă profesioniste

Centrul Naţional de Antrenament şi Pregătire de Specialitate din Siret va fi deschis în maximum 3 ani

> Este o provocare şi, în acelaşi timp, un act de pionierat, având în vedere că la nivel naţional doar judeţele Suceava şi Iaşi realizează două astfel de centre de pregătire”, arată colonelul Costică Gheaţă, şeful ISU Suceava

Realizarea Centrului Naţional de Antrenament şi Pregătire de Specialitate din Siret intră în linie dreaptă, după ce, pe 27 iunie a.c., a fost semnat contractul de finanţare a proiectului finanţat din fonduri europene. Procedurile de achiziţie a serviciilor de proiectare au demarat încă din luna iulie a.c., proiectul comun româno-ucrainean având în vedere „îmbunătăţirea dotării serviciilor de urgenţă profesioniste pentru dezvoltarea capacităţii de intervenţie prin achiziţionarea de mijloace speciale de intervenţie la incendii, deszăpeziri, inundaţii, dar şi promovarea unui proces de pregătire şi instruire adecvată a personalului”.

Col. Costică Gheaţă, inspector-şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, susţine că proiectul „Centrului Naţional de Antrenament şi Pregătire de Specialitate de la Siret” se află în grafic, documentaţia ajungând deja în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

„Este elaborat caietul de sarcini, iar proiectul tehnic a fost ridicat în SEAP, pentru fi realizat. Urmează ca, în decurs de maximum 3 ani de zile, acest obiectiv să fie realizat şi pus în funcţiune. Suntem optimişti, dar, în acelaşi timp, este o activitatea destul de complexă, proiectul fiind unul comun România – Ucraina. Eforturile se fac de către ambele părţi, astfel încât să fie concretizat şi dus la bun sfârşit” a precizat şeful ISU Suceava.

Potrivit col. Costică Gheaţă, în maximum 5 luni va fi obţinută autorizaţia de construire, iar, „în mod normal”, şantierul ar trebui deschis în primul semestru al anului 2020. „Este o provocare şi, în acelaşi timp, un act de pionierat, având în vedere că la nivel naţional doar judeţele Suceava şi Iaşi realizează două astfel de centre de pregătire” a punctat col. Gheaţă.

Centrul Naţional de Antrenament şi Pregătire de Specialitate din Siret este inclus în rândul proiectelor strategice din cadrul Programului Operaţional Trasfrontalier Comun România – Ucraina negociat cu Comisia Europeană. Din informaţiile pe care le deţinem, doar investiţiile în casa modulară cu două niveluri din viitorul poligon de antrenament se vor ridica la circa 1,2 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: