Dan Ioan Cuşnir acuză conducerea Primăriei Suceava de acţiune premeditată de distrugere a spaţiilor verzi:

Au nenorocit domeniul public, crezând că singura soluţie este să amenajezi parcări în detrimentul spaţiilor verzi

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a apreciat, marţi, că actuala conducere a Primăriei Suceava a nenorocit domeniul public, considerând că singura soluţie este să amenajezi parcări în detrimentul spaţiilor verzi.

Vă prezentăm integral comunicatul de presă transmis de liderul PSD Suceava. (N.B.)

„De 15 ani Ion Lungu şi Lucian Harşovschi ne tot povestesc cum au modernizat ei Suceava, cât de bine este gospodărit şi administrat oraşul, cât de fericiţi ar trebui să fie Sucevenii pentru că au o calitate crescută a vieţii datorită proiectelor implementate (pe hârtie) de către perechea Harşovschi/Lungu.

Unul dintre subiectele preferate ale cuplului Harşovschi/Lungu este aşa-zisul proiect al parcărilor de reşedinţă. Este cea mai bună exemplificare a impotenţei administrative în care a ajuns Suceava din cauza incompetenţei administratorilor oraşului. În loc să îşi recunoască neputinţa, să înveţe din greşeli şi să încerce să schimbe ceva în bine, Harşovschi şi Lungu încearcă să găsească alţi vinovaţi crezând că lumea nu vede şi nu înţelege dezastrul creat de aceştia.

În loc să construiască în fiecare cartier parcări supraetajate sau subterane, Harşovschi şi Lungu au distrus spaţiile verzi şi au nenorocit Domeniul Public crezând că singura soluţie este să amenajezi parcări în detrimentul spaţiilor verzi.

În toată Europa primăriile răscumpără terenuri cu construcţii pentru a le transforma în spaţii verzi şi, ce să vezi, Harşovschi şi Lungu fac exact pe dos, distrug sistematic şi premeditat spaţiile verzi în detrimentul câtorva locuri de parcare. Specialiştii au demonstrat că în oraşe, atunci când plouă, străzile se acoperă imediat cu apă pentru că nu mai există suficient spaţiu verde şi pământ care să absoarbă apa. Ce fac Harşovschi şi Lungu? – continuă împavelarea şi betonarea Sucevei şi dau vina pe canalizarea subdimensionată la fiecare ploicică care inundă intersecţiile din Suceava!

Harşovschi şi Lungu, nişte indivizi cu educaţie îndoielnică, cred că ei doi pot impune în Suceava alte standarde decât în oraşele normale, decente, civilizate.

Spre exemplificare, va prezentăm zona din vecinătatea Tribunalului Suceava. În loc să fie amenajată o parcare subterană, începând cu anii 2017 şi 2018, Harşovschi şi Lungu au premeditat distrugerea spaţiului verde dintre carosabil şi trotuar, au tăiat rând pe rând toţi copacii, iar acum, în 2019, crezând că s-au şters urmele, amenajează câteva locuri de parcare. De fapt acesta este marele proiect al parcărilor pe care îl tot trâmbiţează de câţiva ani Harşovschi şi Lungu, câteva locuşoare de parcare în detrimentul spaţiilor verzi care sunt reglementate ca şi suprafeţe pe cap de locuitor inclusiv de normativele europene.

Asta se întâmplă când oameni fără educaţie consistentă şi fără un parcurs profesional credibil, în loc să fie preocupaţi de infrastructură şi educaţie, cei 2 piloni care pot duce la dezvoltare durabilă, au fost preocupaţi doar de beculeţe colorate, de fanfara şi folclor, de diplome şi medalii inutile, de fugă după înşelătoare şi inutile aprecieri pe reţelele de socializare.

Suceava se prăbuşeşte sub povara incompetenţei, a intereselor personale care au devenit mai importante decât interesul comunităţii, sub povara compromisurilor (blaturilor).

Ce i-a mai lipsit Sucevei în ultimii 15 ani? Viziunea celor care ne-au amăgit că ştiu ce au de făcut şi că se pricep la administraţie, aceştia neavând de unde să ştie că incompetenţa în administraţie duce întotdeauna la impotenţa administrativă. Conducerea Primăriei Sucevei este impotentă din punct de vedere administrativ.

Suceava va arăta bine şi va deveni frecventabilă atunci când va fi administrată de oameni care să se concentreze pe Ordine şi Progres, când va fi condusă de către o echipă care înţelege ce înseamnă să faci „Totul pentru Suceava!”.

Dan Cuşnir,

Preşedinte Organizaţia Municipală PSD Suceava, „Totul pentru Suceava!”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: