Acord tripartit pentru colectare selectivă a deşeurilor

> Acesta este perfectat între Primăria Suceava şi operatorii de salubritate Diasil Service şi Ritmic Com, firme care vor avea parte de bonificaţii de la Ministerul Mediului

Un acord tripartit-cadru pentru acoperirea costurilor de gestionare a deşeurilor municipale şi de implementare a obligaţiilor de informare va fi semnat între municipiul Suceava şi societăţile comerciale care asigură colectarea şi transportul deşeurilor menajere din reşedinţa de judeţ.

Potrivit lui Ion Lungu, acordul este urmare a Legii nr. 31 din 2019 şi OUG nr. 74 din 2018, acte normative prin care autorităţilor administraţiei publice locale li se impune o nouă modalitate de gestionarea a deşeurilor, iar operatorii de salubritate vor putea beneficia de facilităţi financiare pentru adunarea selectivă resturilor din locuinţe.

„Se acordă o bonificaţie celor care reciclează deşeurile şi, de aceea, suntem prinşi în acest acord tripartit. Este vorba despre firmele asociate Diasil Service şi Ritmic Com, şi Primăria Municipiului Suceava, pentru colectarea selectivă acestea urmând a primi nişte bani de la Guvernul României, prin Ministerul Mediului” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. Asociaţia de firme Diasil Service şi Ritmic Com a câştigat licitaţia pentru delegarea serviciului de salubritate menajeră, contractul parafat cu autorităţile locale întinzându-se pe 12 ani şi având o valoare de aproape 84 de milioane de lei. De precizat este faptul că, prin proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor”, sunt prevăzute dotări pentru colectarea separată a fluxurilor speciale de deşeuri, respectiv a celor „voluminoase, periculoase şi a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice”, operaţiuni care ar trebui să aibă loc în incinta staţiilor de transfer, cât şi a Depozitului de deşeuri din Moara, „de unde vor fi preluate de operatori economici specializaţi”.

Începând cu luna august 2017, locuitorii municipiul Suceava plătesc aproape dublu pentru colectarea, ridicarea şi transportul gunoiului menajer. Aceasta după ce deliberativul local a votat creşterea taxei de ecologizare de la 5 lei/lună/persoană, la 9 lei/lună/persoană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: