„Vacanţă în siguranţă” la Drăgoieşti

În această vară, pe perioada vacanţei, lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu unităţi de învăţământ şi alte instituţii, desfăşoară activităţi în vederea creşterii gradului de siguranţă a copiilor, dar şi pentru responsabilizarea părinţilor cu privire la comportamentul şi atitudinea adoptată în legătură cu educaţia tinerilor. În cadrul campaniei „Vacanţă în siguranţă” sunt organizate activităţi interactive pentru copii, concursuri şi şcoli de vară cu tematică preventivă.

Analizându-se fenomenul delincvenţei juvenile, pot fi identificaţi mai mulţi factori determinanţi sau favorizanţi, printre care sporirea tentaţiilor şi diminuarea controlului social, monotonia şi degradarea cadrului de viaţă, probleme de familie, pierderea identităţii sau a reperelor morale, absenţa spiritului de solidaritate, efectul nociv al violenţei vehiculate de mijloacele de informare în masă. Toate acestea duc la tot felul de tentaţii, de cele mai multe ori care sunt şi în ceartă cu legea.

Tocmai de aceea, având în vedere faptul că pe perioada vacanţei de vară este mai dificil să se organizeze întâlniri şi activităţi cu elevii în mediul şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava au adăugat diverse ateliere de lucru şi acţiuni preventive la activităţile derulate pe parcursul lunii iulie 2019 la Şcoala Gimnazială Drăgoieşti, sub sloganul „Vacanţa mea e un curcubeu”.

Şcoala de vară organizată sub acest slogan a reunit peste 100 de copii ai unităţii în ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă, cu participarea poliţiştilor. Au fost înmânate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative cu tematică preventivă. Lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat trei ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, a siguranţei rutiere şi a prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc. Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu implicarea principalelor elemente specifice laturii judiciare: victimă, autor, martor, poliţist, avocat, procuror, judecător etc. Fiecare din grupele de copii constituite a pus în scenă cazuri reale sesizate la nivelul IPJ Suceava în ultimele 48 de ore: furturi, înşelăciuni, accidente rutiere, agresiuni.

„După zile întregi de joc şi experienţe inedite, toţi tinerii au ajuns la aceeaşi concluzie – respectarea legii îţi asigură un viitor! Activităţile interactive au prezentat un interes deosebit pentru tineri şi au făcut ca informaţiile cu caracter preventiv orientate către grupul-ţintă să fie mult mai uşor diseminate” ne-a declarat, la finele activităţilor, comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI