Primul preşedinte al PLUS Suceava, Adrian Radu Rey, a lucrat 3 ani în Cancelaria lui Victor Ponta şi un an în cea a lui Dacian Cioloş

> El spune că a ajuns în această poziţie fiind selectat de un consilier al Prinţului Charles

 Organizaţia Judeţeană PLUS Suceava s-a constituit la sfârşitul lunii iulie, iar primul preşedinte al filialei Suceava este Adrian Radu Rey, pentru o perioadă de 2 ani.

În Convenţia Judeţeană PLUS Suceava s-a stabilit că din echipa lui Rey vor mai face parte Beniamin Atodiresei, secretar general, responsabilul de comunicare este Cristina Pacel, trezorier este Ionuţ Donisan, iar responsabilul pentru strângere de fonduri este Vlad Hazi.

În Convenţie au mai fost aleşi patru membri ai Biroului filialei judeţene, trei membri ai Comisiei Judeţene de Integritate şi Arbitraj Suceava, cei trei membri ai Comisiei Judeţene de Cenzori Suceava şi cei 19 delegaţi care vor participa în decembrie la Convenţia Naţională PLUS.

Totodată, a fost ales şi coordonatorul organizaţiei de tineret, Generaţia PLUS, Vlăduţ Nicolae Ciobîcă, alături de trei membri ai Biroului Judeţean.

Preşedintele PLUS Suceava, Adrian Radu Rey, a explicat că, spre deosebire de alte partide, PLUS va avea o altfel de structură în judeţ, respectiv „comunităţi locale” ce se vor înfiinţa la minim 7.500 de locuitori (sunt înfiinţate astfel de „comunităţi locale” în municipii, urmând să fie înfiinţate şi în mediul rural).

Potrivit acestuia, Organizaţia Judeţeană PLUS Suceava are circa 200 de membri, iar el îşi propune dublarea numărului de membri în perioada următoare.

Adrian Radu Rey a spus că împlineşte 36 de ani, este economist, fiind specializat pe management de proiect şi în an final al doctoratului în economie.

El a mai spus că a lucrat atât în mediul privat antreprenorial şi cel neguvernamental, dar că a avut o experienţă de peste 4 ani în cadrul Cancelariei primului ministru, ca instituţie, subliniind că nu a făcut politică până la înscrierea în PLUS, în octombrie 2018.

Adrian Radu Rey a spus că a lucrat în Cancelaria primului ministru Victor Ponta din 2012 şi, ulterior, în cea a lui Dacian Cioloş, până în 3 ianuarie 2017, când a demisionat.

El a explicat că a lucrat într-un compartiment de dezvoltare durabilă care era coordonat de un reprezentant direct al Prinţului Charles.

Adrian Radu Ray a mai spus că a ales PLUS pentru că i-a plăcut foarte mult abordarea lui Dacian Cioloş în perioada când a fost prim-ministru.

„Am decis împreună cu echipa care a fost acolo să participăm şi să ne implicăm în această mişcare. Am început cu cea civică şi am ajuns la cea politică” a mai spus Adrian Radu Ray.

El a mai spus că este preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare a Zonei Montane.

Totodată, a menţionat că nu a fost funcţionar public în Cancelaria primului ministru, ci angajat contractual, iar poziţia a fost obţinută în urma unui interviu cu consilierul Prinţului Charles, Jeremy Staniforth.

„Consilierul Prinţului Charles avea rol în Guvernul României de înalt reprezentant. Era o poziţie oferită de Guvern şi nu de acum, ci de pe vremea Guvernului Boc” a spus Rey.

El a mai declarat că nu a mers în Cancelaria primului ministru Victor Ponta pentru că era vorba de un guvern social-democrat, ci pentru experienţa acumulată.

„Eu am lucrat într-o echipă multidisciplinară care nu avea nicio legătură cu zona politică” a ţinut să precizeze Adrian Radu Rey.

El a arătat că a demisionat imediat ce a plecat Guvernul Cioloş, pentru că guvernarea actuală a venit cu alte idei.

„Ce muncisem în 4 ani de zile s-a desfiinţat” a spus Adrian Radu Rey, care a menţionat că şi reprezentantul Prinţului Charles, Jeremy Staniforth, care lucrase ca înalt reprezentant pentru Dezvoltare Durabilă, şi-a încheiat colaborarea cu Guvernul la vremea respectivă.

Potrivit lui Adrian Radu Rey, acest grup de lucru a elaborat un document intitulat „Orientări strategice naţionale pentru dezvoltarea durabilă a zonei montane”, care a stabilit obiectivele şi priorităţile de importanţă pentru zona montană din România şi a găsit soluţii să poată să fie finanţate, prin PNDR, iar pe anumite măsuri şi submăsuri s-au făcut alocări distincte pentru zona montană”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: