După încheierea modernizării

Iluminatul public sucevean va fi dat în gestiune unui operator privat

> „Este bine să nu mai organizăm licitaţie în fiecare an, ci să avem un operator care să se ocupe de instalaţiile modernizate” a declarat Ion Lungu

Delegarea gestiunii sistemului de iluminat public din municipiul Suceava intră în linie dreaptă după ce Camera de Conturi Suceava atenţiona că Primăria şi Consiliul Local trebuie să urgenteze această procedură. Deliberativul municipal sucevean a aprobat deja caietul de sarcini şi contractul de delegare, în perioada următoare urmând a fi ţinută licitaţia pentru atribuirea, pentru o perioada de 5 ani, a serviciului în cauză.

„Prin controalele pe care le-a făcut, Curtea de Conturi ne-a impus să face delegare de gestiune pentru iluminatul public. Până acum nu s-a putut, pentru că sistemul a trecut prin modernizări, dar odată cu terminarea acestora este normal şi necesar să îl delegăm în gestiune. Contractul are o durată de 5 ani de zile, iar eu cred că este bine să nu mai organizăm licitaţie în fiecare an, ci să avem un operator care să se ocupe de instalaţiile modernizate” a declarat Ion Lungu, şeful administrativului local din Suceava.

Consiliul Local al municipiului Suceava, prin HCL nr. 278 din 20 noiembrie 2008, a aprobat achiziţionarea sistemului de iluminat public de la E.ON Moldova, contra a circa 100.000 de euro. Ulterior, în intervalul 18 iunie 2010 – 28 februarie 2012, Primăria a implementat proiectul „Modernizarea iluminatului public pe artera principală a municipiului Suceava”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, în valoare de 12,23 de milioane de lei. Pe de altă parte, proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public”, finanţat din fonduri elveţiene, a constat în modernizarea sistemului din întreg oraşul, exceptându-l pe cel de pe artera principală. În cadrul noului proiect, cu o valoare contractată de 13,19 de milioane de lei, s-au executat, printre altele, lucrări de montare a 3.843 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, cât şi achiziţionarea şi montarea sistemului de telegestiune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: