A fost nevoie de o tragedie pentru ca poliţiştii să-şi facă treaba aşa cum o cere legea

Aproape zece autovehicule imobilizate de poliţiştii suceveni pentru piraterie în transportul de persoane

A fost nevoie de o tragedie, din păcate, pentru ca oamenii legii să se pună pe treabă… aşa cum scrie la legislaţie… şi să aplice normele de mult existente în vigoare cu privire la „piraţii” din serviciul de transport persoane. Se cunoşteau de mult cei ce făceau acest lucru, se ştiau şi locurile amenajate de ei pentru preluare/debarcare de pasageri, doar că trebuia „să se intervină”. Şi un mare necaz a făcut ca acest lucru să se întâmple. Însă nu ştim şi cât va dura…

La nivel naţional s-a decis, odată cu schimbarea ministrului de Interne, o amplă campanie de verificare a tuturor celor care efectuează transport ilegal de persoane. Iar după 5 zile de la debutul campaniei, oamenii legii se laudă deja cu rezultatele: „poliţiştii au controlat 21.291 de autovehicule şi 13 societăţi comerciale, fiind constatate 123 de infracţiuni (şase de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere şi 37 alte feluri)”, după cum se arată într-un comunicat al IPJ Suceava. Vorbim despre rezultate înregistrate la nivel naţional. De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la Legea privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 106 la OUG privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancţiuni contravenţionale la alte acte normative. Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reţinute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare. Tot potrivit sursei citate, în activităţi, alături de poliţişti rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalităţii economice şi de la transporturi, au fost angrenaţi şi specialişti ai Registrului Auto Român şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La capitolul sancţiuni, judeţul Suceava stă bine

Conform datelor oficiale, în urma neregulilor descoperite de oamenii legii în timpul controalelor, la nivelul judeţului Suceava au fost imobilizate nouă autovehicule şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost controlate peste 500 de vehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 171 de şoferi.

Acţiunile continuă, dau asigurări poliţiştii

Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare, dau asigurări oamenii legii. Nu se ştie însă pentru cât timp şi dacă nu care cumva flacăra avântului nu se va stinge prea repede, eventual odată cu soluţionarea tragediei de la Caracal. Cert este că, „la nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităţilor din domeniu continuă, iar în perioada 1 – 4 august 2019, în cadrul acţiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, poliţiştii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de piraţi”, după cum se spune în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: