Fotbal

Liga a IV-a suceveană va avea în acest sezon 14 echipe

Conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal a stabilit ca ediţia de campionat 2019-2020 a Ligii a IV-a să înceapă pe data de 18 august, mult mai devreme decât în anii precedenţi.

„Am ajuns la concluzia că mai bine jucăm vara, pe căldură, decât să ne prindă iarna pe teren, când e urât afară şi terenurile nu se prezintă în condiţii optime” a declarat Ciprian Anton, preşedintele AJF Suceava.

Faţă de sezonul precedent, când la startul competiţiei au fost prezente 16 formaţii, în ediţia viitoare de campionat se vor afla pe tabloul de concurs doar 14 echipe.

„Grupările Viitorul Vereşti şi Vânătorul Dorna Candrenilor şi-au exprimat dorinţa de a evolua în Liga a V-a, iar din informaţiile pe care le deţinem, Stejarul Cajvana se va retrage cu toate echipele din competiţiile organizate de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Va apărea în schimb pe tabloul Ligii a IV-a formaţia Concordia Grămeşti, care a trimis în scris o solicitare în acest sens” a precizat Ciprian Anton.

Un subiect aparte îl reprezintă cazul grupărilor Voinţa Zvoriştea şi Forestierul Frumosu, care, deşi au promovat la finalul sezonului precedent în Liga a IV-a, şi-au exprimat dorinţa de a evolua pe viitor tot în eşalonul al V-lea.

„În asemenea situaţii, regulamentul prevede ca echipele respective să fie penalizate cu 10 puncte în următoarea ediţie de campionat. Urmează să ne întâlnim cu delegaţii echipelor participante şi să stabilim de comun acord dacă vom pune în aplicare această sancţiune, dar şi dacă le vom retrage celor două formaţii titlurile de campioane ale Ligii a V-a. Din punctul meu de vedere, pe viitor trebuie să ajungem la un consens şi să găsim o posibilitate astfel încât echipele de sub linie chiar să retrogradeze în eşalonul inferior, iar cele care şi-au câştigat pe teren dreptul de promovare să îşi asume participarea în eşalonul superior” a dezvăluit preşedintele AJF Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: