ATOP Suceava:

În localităţi din judeţ, numărul camerelor de supraveghere este insuficient pentru a furniza indicii în cazul unor accidente, furturi sau violenţă

> O ameninţare este apariţia infractorilor-voiajori care acţionează în grup, în baza unui plan prestabilit

 Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava apreciază că pentru consilii locale din judeţ sunt foarte importante continuarea programului de extindere a reţelelor de supraveghere video, creşterea performanţelor patrulărilor zilnice şi asigurarea limitatoarelor de viteză în preajma unor unităţi şcolare din zona drumurilor naţionale şi judeţene.

Potrivit unei informări a preşedintelui ATOP Suceava, Vasile Tofan, se constată că sunt localităţi unde nu există suficiente camere de supraveghere care ar putea furniza indicii în cazul unor accidente, furturi sau violenţe fizice.

Preşedintele ATOP Suceava, Vasile Tofan, apreciază că s-au extins sistemele de supraveghere video la Ostra şi Fundu Moldovei, că la Poiana Stampei autorităţile locale redactează, săptămânal, o foaie volantă de informare a populaţiei cu aspecte ce ţin de siguranţa cetăţenilor sau că în majoritatea localităţilor se constată o relaţie de colaborare bună între poliţie, şcoală şi culte pe de o parte şi administraţia publică pe de altă parte.

Totodată, el arată că o problemă rezolvată a fost cea de identificare a autorilor furturilor din societăţi comerciale şi locuinţe ale populaţiei în comuna Stulpicani.

În raport este prezentată ca o ameninţate apariţia „infractorilor voiajori” care dau spargeri, agresează sau înșeală localnici, în zona Dorna Arini, Şaru Dornei, Vatra Dornei, având scenarii pregătite din timp şi acţionează în grup organizat.

În raport, care prezintă situaţia din judeţ din trimestrul al doilea al acestui an, se constată o tendinţă de scădere a infracţionalităţii, atât economico-financiare, judiciare, dar şi a cazurilor de furturi, tâlhării, distrugere sau infracţiuni stradale.

Mai mult, în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere având consecinţe grave, în trimestrul al doilea al acestui an s-a înregistrat o scădere, fiind înregistrate 65 de accidente grave, cu opt mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: