Slujbe arhiereşti

> La Parohia Satu Mare II

De sărbătoarea Sf. M. Mc. şi Tămăduitor Pantelimon, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit Sf. Liturghie în Parohia Satu Mare II, din Protopopiatul Rădăuţi.

Ierarhul, înconjurat cu multă dragoste de credincioşi, a fost întâmpinat după cuviinţă, cu pâine, sare şi flori.

Împreună cu soborul de preoţi şi diaconi, a slujit Sf. Liturghie în biserica mare. Răspunsurile liturgice au fost date la strană de corul parohiei.

Frumuseţea zilei de hram s-a încheiat cu sfinţirea unei gospodării din cadrul parohiei şi o slujbă de pomenire a preotului Gavril Petru.

Biserica Parohiei Satu Mare II este ridicată din cărămidă şi pictată în interior. Ea se află situată în centrul localităţii.

Are ca hram istoric sărbătoarea Sf. Arhangheli şi sărbătoarea Sf. M. Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, ca al doilea hram. (C.T.)

> La parohia Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, Siret

În ziua de 28 iulie 2019, în Duminica a şasea după Rusalii, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Naşterea Sf. Ioan Botezătorul din Siret.

A fost întâmpinat de soborul de preoţi şi diaconi, de copiii care i-au oferit flori şi de bucuria închinătorilor prezenţi la eveniment.

ÎPS Părinte Pimen a resfinţit lucrările de restaurare exterioară ale sfântului locaş.

Serviciul divin a fost săvârşit pe o scenă ridicată lângă biserică.

Strana a dat răspunsurile liturgice prin corul parohiei.

La finalul Sf. Liturghii, părintele paroh Daniel-Vasile Merlă a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor. Comitetul parochial a încheiat bucuria zilei cu o agapă frăţească, oferită tuturor închinătorilor.

Biserica Naşterea Sf. Ioan Botezătorul se află situată în centrul oraşului. Este construită din zid, pictată în frescă, iar târnosirea ei a avut loc în 5 septembrie 1993. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: