În urma soluţionării contestaţiilor depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la proba scrisă a examenului de titularizare

Procentul notelor peste 7 a crescut uşor, la 45,05%

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, marţi, că în urma soluţionării celor 124 de contestaţii depuse de candidaţii suceveni participanţi la proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor-catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar, patru note au rămas nemodificate, 57 de note s-au modificat prin creştere, iar 63 prin scădere.

Anuţei a spus că în urma soluţionării contestaţiilor se înregistrează două note de 10, 294 de note cuprinse între 7 şi 9,99, procentul notelor mai mari de 7 fiind de 45,05%. Alte 228 de note sunt între 5 şi 6,99, procentul notelor peste 5 fiind de 79,75%.

El a mai spus că alte 132 de note sunt mai mici de 5, iar o lucrare este anulată.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a precizat că acei candidaţi care au obţinut note mai mici de 5 nu vor putea ocupa un post didactic în învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2019-2020.

ISJ Suceava a anunţat pe site-ul instituţiei că pentru profesorii care au obţinut note de cel puţin 7 la proba scrisă, respectiv la inspecţia specială la clasă/proba practică din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, din data de 17 iulie 2019, şedinţa de repartizare a tuturor posturilor didactice publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată la nivelul judeţului va avea loc în data de 31 iulie, începând cu ora 9, în sala de şedinţe a Colegiului Tehnic „Petru Muşat” Suceava (programul orar estimativ poate fi consultat pe portalul ISJ Suceava).

Conform metodologiei, pe 31 iulie este prevăzută repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minim 7, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Pentru candidaţii cu statut de cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar de stat anterior înscrierii la concurs, care au obţinut note de cel puţin 7 la proba scrisă, respectiv la inspecţia specială la clasă/proba practică din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, din data de 17 iulie a.c., şedinţa de repartizare pe posturi vacante, indiferent de viabilitatea acestora la nivelul judeţului Suceava va avea loc în data de 1 august, începând cu ora 9, în sala de şedinţe a Colegiului Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

Reamintim că procentul notelor peste 7 a fost de 43,98% înainte de soluţionarea contestaţiilor, iar cel notelor peste 5 a fost de 78,84%.

Potrivit MEN, pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: