Primarul Ion Lungu:

„Nu vor fi daţi oameni afară”

> Proiectul de eliberare online a documentelor la Primăria Suceava nu va fi însoţit, neapărat, de concedieri ale funcţionarilor de la compartimentele vizate, eventual, cei în cauză urmând a fi distribuiţi către alte activităţi

 Execuţia pentru punerea în practică a Proiectului „APLICAT” va fi scoasă la licitaţie, a făcut public, ieri, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, după ce, luni, în Bucureşti, şeful executivului sucevean a semnat contractul de finanţare.

Proiectul „Administraţie Publică Locală Informatizată Calitativă şi Accesibilă Tuturor” a fost depus în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, având o valoare de 2,77 milioane de lei, cu o perioadă de implementare de 24 de luni, bugetul local participând cu 55.548 de lei.

Lungu spune că după realizarea proiectului sucevenii vor putea obţine online, cu celeritate, documente precum certificate de urbanism, înştiinţarea începerii sau terminării lucrărilor de construire-desfiinţare, certificatul de nomenclatură stradală şi adresă, certificatul de atestare fiscală, autorizaţia de circulaţie a vehiculelor cu tracţiune animală, autorizaţia de transport greu şi abonamentul de parcare. De asemenea, rezultate ale proiectului vor fi programarea online la „Evidenţa persoanelor” şi alte fluxuri de informaţii în faza de analiză, „retrodigitalizarea” arhivei istorice relevante, dotarea cu echipamente de scanare şi servere de comunicaţii, analiza de sistem, cât şi instruirea personalului.

Primarul Ion Lungu a precizat că implementarea proiectului nu va fi însoţită, neapărat, de concedieri ale personalului de la compartimentele vizate, iar dacă, totuşi va fi nevoie, cei în cauză ar putea fi distribuiţi către alte activităţi ale executivului.

„Nu vor fi daţi oameni afară, pentru că Primăria municipiului Suceava are 90 de posturi vacante. Dar, dacă va fi nevoie, vom face anumite distribuiri între activităţi. Acest proiect nu l-am făcut să dăm oameni afară, ci astfel încât cetăţenii să fie cât mai mulţumiţi, să fie cât mai aproape de Primărie şi să poată obţină cu celeritate, în termen cât de scurt, documentele în sistem electronic” a precizat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: