Gheorghe Flutur susţine că neprezentarea firmelor la licitaţii a devenit un fenomen

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, ieri, că deja se poate vorbi despre un fenomen privind lipsa de ofertanţi la licitaţiile pentru investiţii publice şi a arătat că sunt proiecte importante care nu se pot realiza pentru că nu sunt firme care să se înscrie la licitaţii.

Flutur a spus în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava că în acest an gradul de realizare a investiţiilor este de doar 60% din cauză că pentru mai multe proiecte nu au fost ofertanţi.

„Sunt câteva probleme din cauza licitaţiilor la care nu se prezintă nimeni” a spus Flutur.

El a arătat că la reabilitarea unei şcoli din Rădăuţi nu s-a prezentat niciun ofertant la trei licitaţii, la proiectele PNDL din Bilca şi Coşna se reia licitaţia pentru că nu s-a prezentat nimeni.

„Se pare că e un fenomen care nu prea ne bucură. Şi pe proiectul axa Suceava – Iaşi nu avem oferte şi va trebui să actualizăm preţurile. Aşa a cerut liderul de proiect, CJ Iaşi. Este o situaţie care apare din ce în ce mai mult la proiectele de investiţii” a spus Flutur.

Aceeaşi situaţie a fost semnalată, miercuri, şi de primarul Sucevei Ion Lungu.

„E o problemă pe care am discutat-o şi în cadrul Asociaţiei Municipiilor din România. Licitaţiile la care nu se prezintă nimeni, a lucrărilor începute şi neterminate din cauza lipsei forţei de muncă” a spus Ion Lungu.

El şi-a exprimat însă bucuria că la două proiecte de investiţii mari, respectiv refacerea ştrandului Iţcani sau reamenajarea Cinema Arta Iţcani în centru multifuncţional a reuşit să semneze contracte de execuţie cu firme puternice din municipiu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: