Prefectul nu se pronunţă asupra cazurilor de la Vatra Dornei şi Broşteni în care au fost implicaţi jandarmi suceveni

> Mirela Adomnicăi aşteaptă rezultatul anchetelor

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a evitat, ieri, să facă aprecieri asupra cazurilor de la Vatra Dornei şi Broşteni în care au fost implicaţi în ultima perioadă jandarmi suceveni şi spune că aşteaptă rezultatul anchetelor.

Întrebată dacă a urmărit înregistrarea video a intervenţiei jandarmilor la Vatra Dornei în cazul unui bărbat acuzat că a pipăit o fetiţă de 12 ani la un festival de folclor, bărbat care a murit a doua zi având peritonită generalizată şi infarct mezenteric generalizat, prefectul a spus că a văzut filmarea, dar că nu are căderea să se pronunţe.

„Am urmărit înregistrarea, dar nu am nicio competenţă în ceea ce priveşte încadrări juridice, stabiliri de sancţiuni. Mă interesează din perspectiva unei instituţii aparţinătoare MAI, referitor la ceea ce va rezulta în urma cercetării penale care este în curs de desfăşurare de Parchetul Militar Iaşi. Mă interesează care va fi rezoluţia pe care o va emite procurorul în acest dosar tocmai din perspectiva unei instituţii din cadrul MAI şi din perspectiva unei imagini care a avut de suferit a acestei arme care este Jandarmeria” a spus prefectul.

Ea a evitat să se pronunţe despre sentimentul pe care l-a avut când a privit acele imagini.

„Nu-mi permit să vorbesc despre sentimente. Sunt instituţii cu competenţe în acest sens şi toată lumea trebuie să respecte ce stabilesc aceste instituţii, indiferent de sentimente şi simpatii” a mai declarat Adomnicăi.

În ceea ce priveşte cazul în care au fost implicaţi doi jandarmi la Broşteni, unde unul dintre jandarmi ar fi fost atacat de un urs, iar celălalt a folosit arma din dotare şi a împuşcat ursul, care însă nu a mai fost găsit, prefectul a spus că şi în privinţa acestuia sunt două anchete în derulare.

Ea a arătat că una dintre anchete este a Parchetului Militar Iaşi, privind folosirea armei de jandarm, iar o alta este a Inspectoratului Judeţean de Poliţiei, privind posibilitatea infracţiunii de braconaj. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Incrtedibil, l-au omorat pe om!! Ce pregatire au acesti indivizi? Cata incompetenta! Dupa ce l/au sufocat bestiile, apasandu/l pe coaste a mai venit toanta si i/a dat cu spray de la 10 cm paraliyandu/l! Apoi tragandu/ ca pe un sac cu cartofi.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: