USR acuză: „Festivism ieftin” pe cheltuială serioasă la Zilele Municipiului Fălticeni

> Filiala municipală Fălticeni a USR a organizat un eveniment-alternativă: „Uniţi prin Cultură”

USR Fălticeni consideră că autorităţile locale fălticenene manifestă o indiferenţă totală faţă de actul cultural autentic şi că promovează „festivismul ieftin”, dar cu cheltuieli serioase de la bugetul local.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru a atrage atenţia asupra acestei situaţii, în data de 20 iulie, de Sf. Ilie, Uniunea Salvaţi România, prin filiala municipală Fălticeni, a organizat evenimentul cultural „Uniţi prin Cultură”, acţiune care s-a dorit a fi şi „un semnal de alarmă faţă de indiferenţa totală manifestată de autorităţile locale vizavi de actul cultural autentic, dar şi faţă de promovarea festivismului ieftin (însă cu repercusiuni serioase la bugetul local)”.

„Fălticeni este localitatea cu cea mai mare densitate a oamenilor «de seamă» (scriitori, oameni de ştiinţă, artişti) din România, care s-au născut sau au creat aici, fiind devansată doar de Bucureşti şi Iaşi strict numeric, pentru că ne raportăm la două oraşe mult mai mari, Capitala României şi ultima Capitală a Moldovei. George Călinescu însuşi aşeza Fălticenii între cele mai bogate tezaure spirituale ale poporului român” explică USR Fălticeni.

Potrivit comunicatului, ghidaţi pe aproape tot parcursul itinerarului cultural de Marinel Dănilă, participanţii la acţiune au avut ocazia să afle detalii despre personalităţile care s-au născut, au trăit şi/sau au creat în „Târgul Folticenilor”, dar şi despre clădirile (puţine rămase în picioare) ale căror ziduri respiră istorie. Itinerarul cultural propus, care a durat câteva ore, a cuprins, pe lângă muzee, şi parcurgerea celor mai importante edificii din municipiu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: