Primăria Suceava susţine cu 250.000 de lei ediţia 2019 a Festivalului de artă medievală

> În perioada 15-18 august, 35 de trupe de actori vor susţine câte 50 de spectacole medievale pe zi

 Municipiul Suceava se asociază cu Muzeul Bucovinei în vederea finanţării şi realizării în comun a acţiunilor de interes local aferente Festivalului de artă medievală „Ştefan cel Mare”, ediţia a XIII-a. Manifestările vor avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei în intervalul 15-18 august a.c., antrenaţi urmând a fi 500 de artişti profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate, care vor susţine spectacole medievale.

Conform unui proiect de hotărâre care ajunge pe masa deliberativului sucevean în şedinţa de la mijlocul săptămânii, în cele 4 zile de evenimente, Cetatea de Scaun Sucevei va intra în atenţia publicului „ca simbol al lumii medievale, ca un monument viu, animat”, manifestările adresându-se atât sucevenilor, cât şi turiştilor români şi străini. Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, cele 35 de trupe de actori vor da câte 50 de spectacole medievale pe zi, scopul festivalului reprezentându-l „punerea în valoare a monumentelor medievale şi valorificarea turistică a patrimoniului” din municipiul Suceava.

„Necesitatea realizării acestui proiect se datorează, în primul rând, dorinţei de revitalizare a ofertei culturale, în concordanţă cu strategia de dezvoltare regională, care pune accent pe importanţa actului cultural şi pe valorificarea patrimoniului şi moşteniri culturale din această zonă” se subliniază în proiectul de hotărâre privind asocierea, în care se evidenţiază că, pentru realizarea obiectivelor propuse, din bugetul local se alocă suma de 250.000 de lei.

Spre comparaţie, în 2016, participarea municipiului Suceava la asocierea cu Muzeul Bucovinei a constat în alocarea de la bugetul local a sumei de 200.000 de lei, bani care au luat calea susţinerii, pe durata a 4 zile, a 30 de spectacole realizate de 20 de trupe de actori profesionişti şi amatori din ţară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: