La Colocviul „Mihai Eminescu” din Iaşi

Premii pentru trei studente ale USV

Este o tradiţie ca, în fiecare an, studenţii de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava să se remarce la cea mai prestigioasă manifestare ştiinţifică studenţească cu profil filologic din România, Colocviul naţional studenţesc „Mihai Eminescu”, se arată într-un comunicat de presă al universităţii sucevene.

Colocviul ieşean, ajuns la cea de-a XLV-a ediţie, s-a desfăşurat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în perioada 23-24 mai a.c.

La secţiunea de traduceri din acest an, premiul al III-lea a fost obţinut de masteranda Elena Şestac şi de studentele Mădălina Opincă şi Cosmina-Georgiana Calancea, din anul al II-lea, de la specializarea Limba şi literatura franceză – Limba şi literatura spaniolă, pentru traducerea în limba spaniolă a poemului eminescian „Luna iese dintre codri” (La luna entre la arboleda).

Studentele au fost coordonate de asist. univ. dr. Alina-Viorela Prelipcean. Anual, la acest colocviu participă studenţi de la numeroase facultăţi de litere din România şi Republica Moldova. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: