Administraţia de la Cernăuţi vrea să închidă trei şcoli româneşti

Trei şcoli cu predare în limba română din suburbia Cernăuţiului riscă să dispară. Este vorba despre şcolile nr. 10 şi nr. 17 din Roşa şi de Şcoala nr. 13 din Horecea.

Potrivit agenţiei de ştiri Bucpress, comitetul executiv al Consiliului Local Cernăuţi propune să lichideze unele clase din aceste şcoli, care aparţin minorităţii româneşti, în legătură cu necompletarea lor cu un număr suficient de elevi.

Sursa citată afirmă că şeful Departamentului Financiar al Primăriei Cernăuţi, Livia Bambuleak, insistă să fie lichidate o serie de clase cu predare în limba română.

Administraţia oraşului îşi argumentează poziţia prin faptul că numărul elevilor într-o singură clasă este mai mic de 27. Este o decizie doar a Primăriei, însă aceasta a trezit un val de nemulţumire în rândul populaţiei româneşti din Cernăuţi, care a avut la 19 iulie câteva întâlniri cu reprezentanţii Primăriei.

Deocamdată nu a fost luată o decizie finală în acest caz, însă, dacă planul autorităţilor ucrainene va fi aplicat, învăţământul în limba română din oraşul Cernăuţi va urma calea dispariţiei, susţine Bucpress. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: