Spărgătorii care au făcut o pagubă de 30.000 lei unui sucevean, trimişi în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi spărgători calificaţi, care au reuşit să-i facă unui afacerist sucevean o pagubă de câteva zeci de mii de lei. Ei sunt acuzaţi de furt calificat, după ce probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat că victima deţine un imobil tip apartament, de aproximativ 180 mp, situat pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Apartamentul este locuit efectiv, persoana vătămată depozitând în acesta obiecte de mobilier, produse cosmetice, bijuterii şi sume de bani. La finele lunii martie a anului 2016, în jurul orei 11, persoana vătămată a plecat de la adresa de reşedinţă din municipiul Suceava, asigurând uşa de acces în apartament…

Spargerea s-a dat la pont

În aceeaşi zi, după plecarea victimei, în intervalul orar 17 – 17.30, inculpaţii, ambii domiciliaţi în municipiul Suceava, cunoscuţi cu antecedente penale, s-au deplasat cu un autoturism marca BMW seria 3 de culoare închisă, prevăzut cu numere de înmatriculare provizorii, în apropierea blocului în care locuieşte persoana vătămată. Au urcat la etajul 5 al imobilului şi cu o rangă au forţat uşa metalică de acces în apartament, reuşind să pătrundă în interior. În urma scotocirilor au identificat şi sustras suma de 500 lei, aproximativ 30 ceasuri de mână, diverse mărci şi modele, mai multe parfumuri, trei telefoane mobile de ultimă generaţie şi mai multe bijuterii din aur.

Valoarea prejudiciului a fost evaluată la suma de 30.000 lei, pentru mare parte a bunurilor sustrase persoana vătămată prezentând documente de provenienţă şi fişe de achiziţie. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: