Ghinion !

Eram programat pentru examenul de şoferie pentru ziua de miercuri.

Aveam nevoie de o bucată de material (oţel) şi-am mers luni în sectorul debitare pentru a căuta un rest sau pentru a mi se tăia dintr-o bară mai mare. Dintr-o neatenţie, am alunecat pe o pată de ulei şi m-am dezechilibrat. Am răsfirat mâinile şi m-am prins de un dulap metalic, de pe care mi-a căzut o bară scurtă exact peste piciorul stâng. În scurt timp mi-a ieşit sângele prin cusăturile pantofului.

Repede la spital; fractură închisă de falangă la degetul mare. Mi s-a pus o mică atelă, m-au bandajat şi… „mare grijă cum călcaţi!”

Am anunţat că nu voi mai putea da examenul peste două zile, dar vecinul meu, cu care urma să dau „oraşul”, mi-a spus că trebuie să vin. Călcam pe călcâi şi aveam mare grijă să nu-mi ating degetul fracturat. La ambreiaj trebuia să calc cu talpa puţin mai sus.

Am dat sala şi am făcut 26 de puncte din 26. La „oraş”, am urcat în maşină doi elevi. Eu am fost primul care a condus. Am plecat din faţa stadionului (vizavi – unde este acum parcarea Primăriei) şi am luat-o pe Alexandru cel Bun, pe la Tipografie, pe la Bancă, pe străduţa de la Finanţe şi până la Liceul „Petru Rareş”. Nu a apărut nicio problemă de trafic. Am trecut examenul, după cum mi-a spus vecinul meu, miliţian la Circulaţie.

A trecut la volan celălalt elev: pe strada Mihai Viteazul, pe la Cinemascop, prin faţa Liceului „Ştefan cel Mare”, Autogara şi… la Piaţa mare i s-a spus să oprească. N-a făcut nicio greşeală. „Aţi picat examenul!”.

Au trebuit să treacă mai mulţi ani pentru a pricepe caracterul fostului meu vecin, miliţianul de la Circulaţie.

Cred că a vrut să mă favorizeze, dar nu a fost cazul, între timp eu am obţinut şi permis de conducere britanic, şi permis pentru condus camioane.

Celălalt elev a avut pur şi simplul ghinionul de a se urca în maşină împreună cu mine şi fostul meu vecin a vrut să-mi arate câtă putere are el în materie de permise de conducere.

La o bucată de timp, fără ca eu să fiu interesat de soarta lui: „Dom’ Papuc, eu nu mai suport. Ce?! Toată ziua «să trăiţi!»… …Nu, nu mai stau; eu plec din miliţie!”.

Am aflat că a fost dat afară şi, după alte două sau trei locuri de muncă, a ajuns consilier juridic la Primăria Suceava. Acolo nu l-au suportat alţii şi într-o bună zi (de fapt o zi rea) a fost arestat. Ghinion!

CONSTANTIN PAPUC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: