La Poiana Stampei, începând de sâmbătă, festival naţional

„Flori pe Dorna”

În perioada 20 – 28 iulie, la Poiana Stampei se desfăşoară a XX-a ediţie a Festivalului naţional „Flori de pe Dorna”. Manifestările încep sâmbătă, 20 iulie, cu pelerinajul la Muntele Măgura Mare, intitulat „De Sfântul Ilie ne cinstim eroii”, în cadrul căruia va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor, vor fi depuse coroane de flori la Monumentul eroilor de la Măgura Mare şi va avea loc un moment artistic.

Duminică, 21 iulie, se dă startul competiţiilor sportive cu un turneu de tenis de câmp, a cărui finală este programată pe 27 iulie, de la ora 9. Începând de luni, 22 iulie, timp de o săptămână, la Şcoala Gimnazială Poiana Stampei se desfăşoară ediţia a II-a a activităţii cultural-sportive, de divertisment şi turism de tip şcoală de vară intitulată „Recreaţie la altitudine”, activitate finalizată vineri, 26 iulie, cu cea de-a II-a ediţie a sesiunii de comunicări şi referate având ca temă ,,O educaţie de calitate prin valori multiculturale”, constituind etapa finală a concursului de colaje, desene şi fotografii având aceeaşi temă şi etapa finală a concursului de creaţie literară pentru elevi de la şcoli gimnaziale şi de la liceu, care trebuie să respecte tematica sesiunii de comunicări. De la ora 16.30, cele două grupe de dans de la sala sporturilor din Poiana Stampei vor prezenta spectacolul coregrafic „Lumea copiilor”. Programul zilei va cuprinde, de la ora 17, un concert master class şi un recital la violoncel cu maestrul Răzvan Suma şi invitaţii săi, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Bogdan Postolache, care va marca finalul celei de-a VI-a ediţii a master classului „Muzica la altitudine”. „Muzica la altitudine”, ediţia a VII-a, oferă tinerilor muzicieni selectaţi posibilitatea de a studia timp de 9 zile, în perioada 18-26 iulie, la Poiana Stampei, tehnici de instrument şi interpretare muzicală împreună cu doi muzicieni de talie internaţională, Ştefan Horvath şi Răzvan Suma.

Competiţii sportive şi muzică la altitudine

Ziua de sâmbătă, 27 iulie, include în program competiţii sportive: atletism, ciclism, înot, karate, tenis de masă, tenis de câmp, tenis cu piciorul, volei şi fotbal, care se vor desfăşura la sala sporturilor Poiana Stampei şi pe terenul sintetic de la baza sportivă, începând cu ora 9. Între orele 10 şi 17 va avea loc şi concursul de îndemâ-nare în domeniul forestier „Forestierul priceput”. De la ora 17, cunoscutul actor Dorel Vişan va intra într-un dialog cu cei prezenţi sub genericul „Mărturisiri”, urmând ca, de la ora 18.30, iscusiţii sportivi tăietori de lemne de la Stihl Timber-sports să prezinte un adevărat regal al înnobilării lemnului.

Tot sâmbătă seara sunt programate, pe esplanada Casei de Cultură „Elisei Todaşcă”, festivităţile de premiere pentru concursurile sportive şi concursul din domeniul forestier, urmate de degustarea unor produse tradiţionale şi de o seară pentru copiii şi tineret.

Spectacol cu formaţii din România, Ucraina şi Moldova

Duminică, 28 iulie, începând cu ora 9, va fi oficiată, la biserica din centrul comunei, o slujbă religioasă în cadrul căreia se vor oficia nunţile de argint şi de aur pentru cuplurile din comună care împlinesc în acest an 25, respectiv 50 de ani de căsătorie. Înainte sunt programate parada portului popular şi o paradă militară. De la ora 12.30 va avea loc sfinţirea noului sediu al Grădiniţei cu Program Prelungit Poiana Stampei. După cuvântul de bun venit adresat oaspeţilor şi fiilor satului de primarul comunei, Viluţ Mezdrea, şi de invitaţii de onoare, va avea loc înmânarea titlurilor de cetăţean de onoare al comunei Poiana Stampei unor personalităţi care au adus contribuţii la dezvoltarea comunei şi a imaginii acesteia.

Până aproape de ora 23, când cerul comunei va fi brăzdat de artificii, pe scena din centru vor evolua Fanfara „Armonia”, Ansamblul folcloric „Poieniţa”, Grupul vocal „Flori de merişor”, Ionela şi Marinela Pentelescu, Grupul vocal „Flori de pe Dorna”, Silvia Ivan, formaţiile de dans coregrafic Wow Dance şi Mini Dance, „Fetele din Botoşani”, Ansamblul folcloric „Plaiurile Pojorâtei”, Ansamblul folcloric „Dor transilvan” din Cluj-Napoca, Ovidiu Purdea Someş, Andreea Chisăliţă, Ansamblul folcloric „Doiniţa” din Republica Moldova, Ansamblul folcloric „Cernivchanka” din Ucraina, Ansamblul folcloric „Vatra Satului” din Feşteliţa, Republica Moldova, Formaţia „Music Show”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: