Rugbi

Memorialul „Profesor Petru Panaite”, un prilej bun pentru o întâlnire de suflet a familiei rugbiului sucevean

La finele săptămânii trecute, stadionul „Unirea” din Suceava a găzduit prima ediţie a Memorialului “Profesor Petru Panaite”. Vremea a ţinut cu actualii şi foştii rugbişti suceveni, care au avut un bun prilej pentru o întâlnire de suflet, una care să le reamintească de colegii lor care au trecut în echipa astrelor.

Evenimentul, care a adunat reprezentanţi ai mai multor generaţii de slujitori ai sportului cu balonul oval de la Suceava, a început cu o extrem de emoţionantă slujbă ţinută în memoria simpaticului antrenor Petru Panaite, dar şi a mai multor rugbişti trecuţi la cele veşnice.

După acest moment unic, două echipe de old-boys, cu ceva inserţii mai mult sau mai puţin actuale, s-au confruntat pe teren. Meciul demonstrativ a fost unul relaxat şi amuzant, aşa cum sunt de altfel toate confruntările amicale din rugbiul sucevean. Nu s-a ţinut cont sub nicio formă de scor sau de kilograme şi chiar a fost o dispută plăcută, încheiată cu zâmbetul pe buze, chiar dacă unii „veterani” au luat contact cu terenul extrem de uscat al stadionului „Unirea”. Nicio urmă de regret sau de durere pe feţele unor adevăraţi bărbaţi care fac cinste rugbiului românesc. Ca de fiecare dată la astfel de întâlniri, arbitrajul a fost corect şi autoritar, minus un moment de imponderabilitate, fiind asigurat de Valeriu Lazăr.

Ca de fiecare dată la o întâlnire din familia rugbiului sucevean, repriza a treia a constituit un bun prilej pentru depănat amintiri, pentru făcut planuri şi pentru vărsat o lacrimă pentru cei care nu mai sunt. Deşi au fost lacrimi şi transpiraţie, rehidratarea a fost spumoasă şi s-a realizat în timp util. (Foto: ADRIAN POPOVICI)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI