Atelier pentru copii organizat de Muzeul Bucovinei:

„Castele, domni şi domniţe – perioada medievală în miniatură”

Între 29.07 – 02.08.2019, Muzeul Bucovinei propune copiilor participarea la atelierul educaţional „Castele, domni şi domniţe – perioada medievală în miniatură”, ce se organizează la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Zilnic, în această perioadă, între orele 10 şi 13, Cetatea de Scaun devine locul unde copiii pasionaţi de istorie, dar nu numai, vor lua parte la o serie de activităţi interactive, jocuri, diferite prezentări pe teme istorice, menite să le stârnească interesul şi curiozitatea pentru perioada medievală. Activitatea principală a acestui atelier este realizarea din hârtie cartonată a unei cetăţi. Folosind informaţiile primite referitoare la istoria Cetăţii de Scaun, copiii pot simula chiar un atac asupra cetăţii construite de ei, cu oşteni şi arme folosite în perioada medievală, realizate din hârtie.

Nici domniţele nu sunt uitate, aşadar copiii vor primi şi noţiuni legate de evoluţia bijuteriilor de altădată, urmând ca apoi aceştia să realizeze diverse accesorii din pasta FIMO (şirag de mărgele, pandantive), pe care le vor colora.

Astfel, prin joc, copiii se vor familiariza cu noţiuni legate de arhitectura Cetăţii de Scaun a Sucevei, vor învăţa despre armele folosite în perioada medievală, vor descoperi cum era să locuieşti într-o cetate, precum şi multe altele.

La atelier se pot înscrie copii cu vârstele între 7 – 14 ani. Taxa de înscriere este de 10 lei, taxă ce se poate achita la casieria Muzeului Bucovinei sau la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun. Pentru alte informaţii, numărul de telefon 0784 275 644 – Cetatea de Scaun a Sucevei sau 0230 216439 interior116 – Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: