În toiul nopţii de sâmbătă spre duminică

Urmărire în traficul rutier şi focuri de armă pentru prinderea unui cuplu certat cu legea

Scene demne de filmele de acţiune de la Hollywood au fost trăite în toiul nopţii de sâmbătă spre duminică de poliţiştii suceveni pe raza oraşului Vicovu de Sus. Urmăriri în traficul rutier, iar mai apoi, pe jos, plus focuri de armă trase în lanul de porumb.

Toate acestea s-au petrecut la puţin timp după ora 1.10. Un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe Calea Cernăuţi, din oraşul Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa din direcţia comunei Vicovu de Jos căre comuna Straja. Şoferul vizat de oamenii legii nu numai că nu s-a conformat, dar a apăsat şi mai mult pedala de acceleraţie continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au început urmărirea lui, aceasta desfăşurându-se pe mai bine de 4 km, când maşina urmărită a ajuns la capătul drumului unde sunt amplasate bariere de acces în punctul vamal, nefuncţional. În acel moment şoferul a părăsit şoseaua virând brusc stânga pe un teren arabil unde şi-a continuat deplasarea circa 100 de metri şi s-a împotmolit. Imediat, din autovehicul au coborât două persoane, care au luat-o la fugă, astfel că oamenii legii au procedat la urmărirea lor pe jos, printr-un lan de porumb. În timpul urmăririi, poliţiştii au efectuat somaţiile legale prin voce şi, pentru că persoanele vizate nu s-au oprit, unul dintre agenţi a folosit armamentul din dotare, executând două focuri în plan vertical, iar celălalt agent a reuşit imobilizarea unei tinere în vârstă de 21 ani, din oraşul Vicovu de Sus. De la ea au aflat oamenii legii că maşina a fost condusă de prietenul său, un tânăr în vârstă de 21 de ani, tot din Vicovu de Sus, şi că acesta a văzut şi auzit semnalele poliţiei, dar a refuzat să oprească, pentru că ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Dosarul penal întocmit în cauză urmează a fi soluţionat procedural.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: