Neculai Roşca a lansat „Lapte şi miere”

Sala mare, plină ochi, a Muzeului Bucovinei a găzduit, vineri, lansarea celei de a doua cărţi a ziaristului Neculai Roşca, „Lapte şi miere”.

I-a fost alături prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, care a avut cuvinte de apreciere atât despre jurnalistul, cât şi despre scriitorul Neculai Roşca, de la care aşteaptă cărţi noi. Conf. univ. dr. Aurel Buzincu, autorul postfeţei, apreciind cartea, „mai elaborată, mai rafinată” decât prima, s-a declarat gata să le citească şi pe celelalte 98 pe care autorul cu siguranţă le va scrie, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Viorel Seredenciuc, care s-a regăsit citind-o, a cerut şi a primit lămuriri pentru „şpicniţă”, „carbasan” şi „tapucichi”. Gabriel Cărăbuş, managerul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, a remarcat, între altele, umorul autorului, iar acesta i-a mulţumit călduros pentru ajutorul dat la înfiinţarea editurii care a tipărit cartea lansată.

Au mai vorbit despre carte şi despre autor prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, prof. univ. dr. Florin Pintescu, aducând argumente bine documentate în favoarea lecturării ei, scriitorul Cezar Straton, vicepreşedinte al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, care a evocat momente petrecute cu treizeci de ani în urmă, când Neculai Roşca se lupta pentru ca IFA să supravieţuiască, iar vorbitorul milita pentru închiderea ei. Prof. Ovidiu Milici, „finul preferat”, a ţinut să amintească celor prezenţi, între altele, că „nu e brânză precum caşul şi nici om mai bun ca naşul!”, iar umoristul Constantin Horbovanu şi-a terminat intervenţia cu un catren: „Nicu Roşca are-un har/ De care care n-are habar/ Pe Smart e butoi cu fiere/ În carte: lapte şi miere”.

Lista vorbitorilor a fost lungă, incluzând colegi din presă, între care şi colega noastră Daniela Beale, anterior fostă colegă de redacţie cu autorul, Magda Axon, acum purtător de cuvânt la Prefectura Suceava, dar şi emoţionaţi membri ai familiei autorului, începând cu mama, Maria Roşca, continuând cu părintele Constantin Croitoru, parohul Bisericii din Putna, încheindu-se cu Neculai Roşca, care i-a inclus pe toţi cei prezenţi pe „lista preferaţilor” săi şi a promis un nou volum, „Kalimera”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: