La Spitalul Judeţean Suceava, sub bagheta conf. dr. Dan Eniu

Histerectomia laparoscopică, în teorie şi aplicaţii practice

 Cea de a II-a ediţie a Atelierului de chirurgie minim-invazivă, organizat de Forumul Iniţiative Chirurgicale Sucevene, cu tema „Histerectomia laparoscopică”, s-a bucurat de participarea câtorva zeci de medici din Suceava, Neamţ şi Botoşani.

Evenimentul s-a desfăşurat vineri dimineaţă, la Spitalul Judeţean Suceava, iar personalitatea care a ţinut prelegeri pe subiect şi a făcut demonstraţii practice a fost conf. univ. dr. Dan Eniu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

„E o mare bucurie sa mă aflu la Suceava şi mulţumesc pentru invitaţie şi pentru ospitalitate. Scopul nostru este să transmitem din experienţa noastră şi să vă spunem prin ce greutăţi am trecut. Vrem să vă arătăm cum se face pentru că nu este o mare filosofie şi să vă sprijinim în continuare. Avantajul pentru pacient în cazul acestor proceduri este foarte mare. Chirurgia minim-invazivă presupune o perioadă de recuperare mai scurtă, durere mai puţină pentru pacient, care părăseşte mai repede spitalul, într-o condiţie mult mai bună şi este mai repede apt de muncă.

Din punctul meu de vedere, intervenţiile minim-invazive sunt viitorul în materie în domeniul obstetrică-ginecologie” a declarat Dan Eniu.

Managerul Spitalului Judeţean, Vasile Rîmbu, a apreciat prezenţa la Suceava a invitatului şi a celorlalţi participanţi şi a spus: „Ne-am dori să îl mai avem oaspete pe dl dr. Eniu şi să primească la Cluj medici de la Suceava pentru perfecţionare”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: