După penibile „derapaje” la centura Sucevei şi în zona investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernarea PSD a deraiat în Bucovina

Senatorul PNL de Suceava Dan Constantin Cadariu s-a arătat extrem de nemulţumit de modul în care este gestionată activitatea feroviară din judeţul Suceava şi a acuzat guvernarea PSD de faptul că a decis anularea a zeci de trenuri care circulau prin judeţ.

Vă prezentăm poziţia oficială a senatorului liberal sucevean.

„Garnitura guvernării pesediste, indiferent de «frânar», nu a mers niciodată pe linia bună în judeţul Suceava.

Astăzi, sâmbătă 13 iulie, ordinul prin care zeci de trenuri de călători au fost anulate a intrat în vigoare şi produce efecte. Grave.

Zeci de localităţi au fost izolate, zeci de mii de navetişti primesc o cruntă lovitură.

În judeţul Suceava sunt direct afectaţi cei din zonele Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, cei de la Cacica, Dorneşti, Dărmăneşti.

De asemenea legăturile cu vecinii judeţului.

Nu este prima dată când Guvernul PSD face aşa ceva! Şi mi-e clar că nici nu are de gând să se oprească atâta timp cât această guvernare este una totalmente incompetentă şi care dăunează grav, în special judeţelor din Moldova, iar pentru Suceava este de-a dreptul un dezastru.

Aflăm că nici în acest an nu s-a făcut nimic pentru îmbunătăţirea stării tehnice a locomotivelor sau vagoanelor şi ca urmare mă aştept să anuleze şi alte trenuri de călători.

Acum se vede foarte clar şi de ce nu s-a făcut nimic pentru deschiderea unei linii directe între Suceava şi Cernăuţi. Guvernul actual nu poate şi nu vrea. Da, nici nu poate, dar nici nu vrea.

Infrastructura are restricţii de viteză. Materialul rulant este vechi şi apar frecvent defecţiuni. Nu mai vorbim despre disconfortul călătorilor. Un decalaj enorm faţă de ţările civilizate. În anul 2018 trenurile din România au avut întârzieri de 6 ani! Iată măsura incompetenţei actualei guvernări.

La începutul lunii martie 2019 cinci trenuri au deraiat în două săptămâni. Guvernarea PSD a deraiat în Bucovina, după penibile «derapaje» la centura Sucevei şi în zona investiţiilor în infrastructura rutieră. Garnitura guvernării pesediste, indiferent de «frânar», nu a mers niciodată pe linia bună în judeţul Suceava.

Le cer ca, măcar de data aceasta, să ia o măsură. Să renunţe la anularea trenurilor de călători şi să-l demită pe semnatarul ordinului.” (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: