Festival la Vatra Dornei

„Dorna, plai de joc şi cântec”

Timp de trei zile, în perioada 17-19 iulie, în staţiunea Vatra Dornei se desfăşoară cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internaţional pentru copii şi tineret „Dorna, plai de joc şi cântec” – In memoriam prof. Gavril Moroşan.

Printre participanţi se numără ansambluri folclorice de peste hotare, cum ar fi „Aegean Folk Dance” din Turcia, „Cepelia” din Polonia, „Esbart Marboleny” din Spania, „Zdravitsa” din Rusia, ca şi ansambluri folclorice din ţară: „Ardeleana” din Cluj, „Cununa” din Sălaj, „Floricica” din Tulcea, „Mugurelul Mărgineanca” din Botoşani, „Cununa” din Olt, „Plai Bucovinean” din Dorna Candrenilor, „Fanfara trompetele argintii” şi orchestra „Runculeţul” din Câmpulung Moldovenesc, „Balada Dornelor” şi „Plaiurile Dornelor” din Vatra Dornei. Invitată specială în cadrul festivalului este fanfara „Rotaria” a Palatului Copiilor din Vaslui.

„Festivalul internaţional al ansamblurilor folclorice ale copiilor şi tinerilor «Dorna, plai de joc şi cântec» – In memoriam prof. Gavril Moroşan şi-a câştigat de-a lungul celor 12 ediţii statutul de unul dintre cele mai bine cotate festivaluri de folclor. Începând cu ediţia din anul 2018, acest festival este integrat în circuitul mondial CIOFF (Consiliul Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice) şi se bucură de prezenţa, la Vatra Dornei, a unor formaţii foarte bine cotate pe plan internaţional. Anul acesta invitaţii de peste hotare sunt din Turcia, Spania, Rusia, Polonia” ne-a spus prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei.

Evenimentul este organizat de Clubul Copiilor Vatra Dornei şi Consiliul Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei şi Consiliului Local Vatra Dornei, Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi şi al Asociaţiei „Plaiurile Dornelor”.

Manifestarea va începe miercuri, 17 iulie, la ora 16, cu parada portului popular, desfăşurată pe străzile din centrul municipiului Vatra Dornei, după care, pe scena din parcul municipal, va avea loc prima zi de spectacole. Joi, 18 iulie, spectacolele sunt programate de la ora 17, iar vineri, 19 iulie, de la ora 17, va avea loc gala laureaţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: