Tenis de masă

Cupa „Zilele municipiului Fălticeni”

Sâmbătă, 13 iulie, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” şi Sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, s-a desfăşurat a X-a ediţie a turneului de tenis de masă de categoria A, Cupa „Zilele municipiului Fălticeni”. Competiţia din Circuitul AmaTur, programată iniţial pe data de 20 iulie, a fost devansată cu o săptămână din cauza schimbării locaţiei galei de retragere a luptătorului de kick box, Ionuţ Pitbull Atodiresei (de pe Stadionul Tineretului în Sala „Gabriel Udişteanu”). Concursul avea înscrişi peste 200 de participanţi, dar nu toţi au mai putut ajunge la Fălticeni pe 13 iulie. Întrecerea s-a desfăşurat pe patru categorii destinate adulţilor: „Începători” (cu 45 de participanţi), „Avansaţi” (44 participanţi), „Open” (45 participanţi) şi „Elite” (21 participanţi).

Circuitul AmaTur România este alcătuit dintr-un lanţ de turnee de tenis de masă organizate pe întreaga durată a anului, în mai multe localităţi şi pe mai multe niveluri de reprezentare – locale, zonale şi naţionale, încheindu-se la sfârşitul anului cu un turneu final organizat în preajma Crăciunului, tot la Fălticeni.

Alături de tenismenii din judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Bistristriţa, Brăila, Cluj, Constanţa, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui, Suceava, la turneul de la Fălticeni au participat şi români de peste graniţă, din nordul Bucovinei – Ucraina, care sunt înscrişi în Circuitul AmaTur. Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani au jucat într-un concurs separat, pe trei categorii de vârstă.

„Turneul de tenis de masă dotat cu Cupa «Zilele municipiului Fălticeni» a început timid, în urmă cu câţiva ani, şi a ajuns, împreună cu cel din luna decembrie, desfăşurat tot la Fălticeni, să fie printre cele mai mari competiţii de acest gen din Moldova ca număr de jucători participanţi şi ca valoare a jucătorilor în clasamentul general AmaTur. Sunt peste 150 de participanţi din toată ţară, printre ei numărându-se şi o parte dintre cei mai buni tenismeni din diviziile A şi B din judeţele Moldovei, la care se adaugă jucătorii foarte buni, care realizează meciuri spectaculoase, de la categoria copii. Meciurile se desfăşoară după regula cel mai bun din 5 seturi. Ne bucurăm că de doi ani avem printre participanţi şi jucători din Ucraina, juniori şi adulţi, acest turneu fiind o gazdă ospitalieră pentru jucătorii de peste graniţă, care s-au obişnuit cu competiţiile româneşti şi pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare”, ne-a declarat Cătălin Cozma, organizatorul principal al turneului.

Turneul s-a încheiat după miezul nopţii cu festivitatea de premiere. (I.B.)

 

Clasament Elite

  1. Hasna Cosmin – Straja, Suceava
  2. Ursulean Florin – Straja, Suceava

3 – 4. Opincaru Marius – Piatra Neamţ

 Moşneagu Marius – Fălticeni

Clasament Open

  1. Karp Victor – Cernăuţi
  2. Bulubaşa Nicusor – Comăneşti

3 – 4. Bubulac Cristi – Piatra Neamţ

 Mahu Bogdan – Paşcani

Clasament Avansaţi

  1. Fotia Iulian – Bacău
  2. Gagea Marian – Botoşani

3 – 4. Dior Dorin – Iaşi

Vaculişteanu Ionuţ – Suceava

Clasament Începători

  1. Miron Sara – Prelipca, Suceava
  2. Nistor Andreea – Botoşani

3 – 4. Zamfirache Ioan – Botoşani

Rogin Florin – Piatra Neamţ

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: