Fotbal

Bucovina Rădăuţi priveşte cu încredere către viitorul sezon competiţional

După un sezon 2018-2019 peste aşteptări, în care au izbutit să termine campionatul Seriei I pe poziţia secundă, imediat în spatele formaţiei Gloria Buzău, fotbaliştii Bucovinei Rădăuţi au început, la finele săptămânii trecute, să pregătească viitoarea ediţie de campionat. La primul antrenament, efectuat pe stadionul Municipal, au participat portarii Ionuţ Puianu şi Daniel Zvoronciuc şi jucătorii de câmp Andrei Alecsandru, Vasile Vitu, Florin Antonesei, Abel Coajă, Robert Bosânceanu, Vasile Dănilă, Radu Ungurianu, Cătălin Coroamă, Liviu Busuioc, Robert Ciobanu, Ionel Stoian, Iulian Ionesi, Daniel Păiuş, Ionuţ Plămadă, Cosmin Ţapu şi Daniel Bejenar. Rădăuţenii s-au despărţit în intersezon de mijlocaşii Andrei Cerlincă şi Vlad Stănescu, care au ales să revină la Foresta Suceava, şi de fundaşul Vasile Chirilescu, căruia i-a expirat împrumutul de la Aerostar Bacău. Noutăţile din lotul Bucovinei sunt reprezentate de atacanţii Ionuţ Plămadă, venit de la ASU Poli Timişoara, Cosmin Ţapu, legitimat ultima oară la Ceahlăul Piatra Neamţ, şi mijlocaşul Daniel Bejenar, crescut de LPS Suceava, care a evoluat în returul ediţiei trecute de campionat pentru Foresta. De asemenea, formaţia rădăuţeană va testa în următoarea perioadă şi un număr de 7 juniori din judeţul Suceava.

În cadrul pregătirii de vară, jucătorii Bucovinei vor efectua şi un semicantonament în localitate, care se va derula în a treia decadă a lunii iulie. De asemenea, antrenorii Dorin Goian, Daniel Bălan şi Marius Lup au în plan şi disputarea a 7-8 meciuri amicale, până în prezent fiind perfectate jocuri test cu FC Amicii Bruxelles, o formaţie alcătuită din români stabiliţi în Belgia, pe 17 iulie, cu Şomuz Fălticeni, pe 3 şi 10 august, şi cu Aerostar Bacău, pe 17 august.

„Dorinţa noastră este să facem un campionat cât mai bun, pentru că evoluţia bună din sezonul precedent ne obligă şi motivează să continuăm la acelaşi nivel. Vom munci ca şi până acum, o vom lua meci cu meci, şi sperăm să aducem cât mai multe motive de satisfacţie iubitorilor de fotbal din Rădăuţi. Cel mai important lucru este că beneficiem în continuare de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local”, a declarat antrenorul Daniel Bălan.

Startul ediţiei de campionat 2019-2020 a Ligii a III-a va avea loc pe data de 24 august.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: