De astăzi

A treia sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice

Cea de-a treia sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice începe luni, 15 iulie, Administraţia Fondului pentru Mediu punând la dispoziţia persoanelor fizice aproximativ 20 milioane lei, pentru noi înscrieri.

„Începând de luni, 15 iulie 2019, ora 10, Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia persoanelor fizice suma de aproximativ 20 milioane lei, pentru noi înscrieri în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, sumă rezultată din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele provenite din modificarea eficienţei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasă superioară la o clasă inferioară, la cererea beneficiarului” anunţă Ministerul Mediului.

Suma iniţială alocată pentru anul 2019 a fost de 40 milioane lei, în cadrul celor două ediţii desfăşurate în data de 24 mai şi 18 iunie fiind acordate vouchere în valoare de 20 milioane lei.

Prin acest program se pot obţine vouchere de până la 400 de lei pentru un televizor, în schimbul altui aparat vechi.

Înscrierile persoanelor fizice se realizează prin intermediul aplicaţiei electronice pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu https://solicitant.afm.ro/PF/.

Finanţarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

– 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;

– 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;

– 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;

– 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;

– 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);

– 300lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;

– 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

– 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A şi A+;

– 400 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A++ şi A+++.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: