Un autoturism cu 14.000 pachete cu ţigări de contrabandă, depistat la Nisipitu

În apropierea localităţii Nisipitu a fost depistată o maşină plină cu ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană. Şoferul a reuşit să fugă, abandonându-şi automobilul.

Potrivit comisarului Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt din cadrul IJPF Suceava, în data de 11 iulie, la nivelul STPF Suceava – ITPF Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 0.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a identificat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Nisipitu, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto nu s-a conformat şi a accelerat, dar la scurt timp maşina a fost abandonată în curtea unui imobil din apropiere.

Potrivit sursei citate, proprietarului imobilului a declarat că şoferul a intrat în curte cu maşina fără aprobarea sa.

De asemenea, în urma verificării autoturismului s-a constatat că era plin cu ţigări de contrabandă.

Astfel, a fost luata măsura conducerii autovehiculului la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 14.190 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 166.023 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Suceava.

Continuă cercetările în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: