ISU Suceava i-a răspuns unui câmpulungean deranjat de avertizările prin sistemul Ro Alert privind prezenţa unui urs în oraş:

Dacă acest sistem va avea o cât de mică influenţă pentru a salva o viaţă, te vom deranja din nou

ISU Suceava a răspuns, miercuri, unui bărbat care şi-a exprimat nemulţumirea că a fost deranjat de avertizările prin sistemul Ro Alert privind prezenţa unui urs în Câmpulung Moldovenesc.

„Mă f… în alerta voastră! De ce nu se ia o măsură în legătură cu ursul? Trebuie să ne frecaţi noaptea? Oamenii mai merg la muncă, dacă nu ştiaţi”, a scris internautul I.A.

ISU Suceava a răspuns că înţelege că respectivul a fost deranjat de alertă pentru că trebuia să meargă la muncă dimineaţa, dar că cei care au emis avertizarea se aflau la muncă.

„Bună şi ţie, I.A.!

Îţi înţelegem supărarea legată de faptul că alerta te-a deranjat, în condiţiile în care tu trebuia să mergi la muncă dimineaţă. Însă, colegii care ţi-au trimis mesajul erau, deja, la muncă. Şi, chiar vrem să ştii lucrul acesta, noi suntem 24 din 24 activi, la permanenţă, pregătiţi să salvăm vieţile oamenilor, nu să-i trezim din somn şi să-i deranjăm.

Legat de mesajul RoAlert, aşa cum tu erai acasă, odihnindu-te pentru o nouă zi de lucru, altcineva putea fi pe stradă, la schimbul III, şi erau foarte multe probabilităţi să dea nas în nas cu ursul. Pentru acea (acele) viaţă nevinovată a fost emisă alerta. Dacă tu consideri că o viaţă de om e mai puţin importantă decât somnul tău, atunci ne cerem scuze. Dar suntem nevoiţi să te deranjăm în continuare cu alerta, ori de câte ori va fi cazul, şi cineva se va afla într-un potenţial pericol, pentru că sistemul nostru de valori este altul.

Am observat că ai în lista de prieteni şi pompieri, colegi de-ai noştri. Gândeşte-te că atunci când ne-ai înjurat, i-ai inclus şi pe ei…

Crede-ne, nu e o plăcere să facem aceste lucruri, însă e o necesitate, pentru că menirea noastră este aceea de a salva vieţi. Şi dacă RoAlert poate să aibă chiar şi cea mai mică influenţă în a salva o viaţă, atunci îl vom folosi ori de câte ori va fi nevoie, riscând să te supărăm… Din nou.

Cu stimă, noi, salvatorii!” se arată în răspunsul ISU Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: