„Suceava alert !”, aplicaţia digitală pentru sucevenii nemulţumiţi, funcţională din toamnă

„Reţelele de socializare şi aplicaţiile sunt în top şi, din nefericire, nimeni nu mai sună la Primărie” a arătat viceprimarul Lucian Harşovschi, precizând că acum „toată lumea postează pe internet” > Semnalate pot fi probleme legate de străzi, spaţii verzi, iluminat stradal, iluminat public, salubritate, câini comunitari, siguranţă şi ordine publică, acestea urmând a fi orientate către serviciile de specialitate

Municipiul Suceava va avea o aplicaţie digitală prin intermediul căreia locuitorii săi vor putea să semnaleze deficienţele şi neregulile legate de funcţionarea serviciilor de interes public.

 Anunţul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a precizat că decizia a fost luată ca urmare a faptului că sucevenii îşi postează propriile nemulţumiri şi constatări pe reţelele de socializare, ezitând să dea telefoane la Primărie.

„Reţelele de socializare şi aplicaţiile sunt în top şi, din nefericire, nimeni nu mai sună la Primărie, la ACET sau al Thermonet, atunci când apare o avarie sau o altă problemă. Fiecare face o fotografie şi o postează pe internet. Eu nu zic că este rău, dar important ar fi ca aceste informaţii să ajungă acolo unde trebuie, la factorii de decizie sau la cei care pot repara ceea ce s-a stricat” a spus, ieri, adjunctul şefului executivului.

Pentru a îndepărta acest neajuns, Harşovschi informează că, din toamnă, va fi lansată aplicaţia „Suceava alert”, accesibilă atât pe sistemul de operare Android, cât şi pe IRS. „După ce îşi descarcă aplicaţia şi se loghează, sucevenii vor putea transmite sesizări şi incidente, atât nouă, cât şi serviciilor publice locale” a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, adăugând că aplicaţia nu permite sesizările anonime.

Pe aplicaţia în cauză locuitorii Sucevei vor putea semnala probleme legate de străzi, spaţii verzi, iluminat stradal, iluminat public, salubritate, câini comunitari, siguranţă şi ordine publică şi „diverse”, toate cele reclamate urmând a fi orientate către serviciile de specialitate ale Primăriei Suceava. Firma orădeană care va realiza aplicaţia contra a 15.000 de lei va asigura mentenanţa sistemului şi suport gratuit timp de 12 luni de la semnarea procesului-verbal de recepţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: