Lăudat, vineri, la şantierul şoselei de centură a Sucevei de ministrul Transporturilor

Directorul CNAIR, Narcis Neaga, a demisionat

Şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a demisionat din funcţie marţi seară, după ce premierul a cerut revocarea sa.

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat marţi pe şeful Companiei de Autostrăzi, Narcis Neaga, că „a blocat nejustificat” proiecte mari de infrastructură.

Vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spunea, la şantierul şoselei de centură a Sucevei, că nu există motive pentru înlocuirea lui Narcis Neaga.

Întrebat despre o eventuală înlocuire a directorului general al CANIR, Narcis Neaga, ministrul a spus la şantierul şoselei de centură a Sucevei că acesta va fi înlocuit când nu-şi va face treaba.

„Dl Neaga este într-o evaluare, ca toţi directorii ministerului. Când nu-şi va face treaba unul sau mă va dezinforma, sau nu va lansa un proiect aşa cum şi-a asumat, atunci vom lua decizii. În momentul de faţă suntem în grafic cu lucrările. Toţi directorii sunt evaluaţi, cum şi eu, ca ministru, sunt în evaluarea permanentă a dnei prim-ministru” a spus Răzvan Cuc.

Narcis Neaga a anunţat printr-un comunicat de presă că va face tot posibilul în continuare pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii, demisia sa fiind un asemenea gest: „Având în vedere importanţa dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei româneşti şi faptul că pentru a reuşi să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună-credinţă şi de colaborarea necondiţionată a tuturor factorilor de decizie din România, precum şi în urma unei discuţii pe care am avut-o cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Costin Mihalache, am decis să renunţ la funcţia de Director General al CNAIR SA. În opinia mea acesta este şi sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect. Bineînţeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziţia socială sau de funcţia pe care o voi ocupa în viitor. Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă aşa cum este normal să existe într-o ţară europeană. Aşa am reuşit să lansez împreună cu ceilalţi colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene. Sper ca şi cei care vor prelua mandatul de director general al CNAIR să înţeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcţie”.

Narcis Neaga a fost numit director al Companiei Naţionale de Drumuri din 2012, an în care s-au sistat lucrările la şoseaua de centură a Sucevei. El a fost demis în 2015, iar din 2017 a fost repus în funcţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: