Consilierii PSD nu mai pot face jocurile la proiectele de hotărâre care angajează patrimoniul Sucevei

> Cei opt aleşi social-democraţi au votat sistematic împotriva propunerilor care se refereau la modernizarea locurilor de parcare, noul cod administrativ prevăzând că nu mai este nevoie de două treimi din voturile plenului > „Sper ca, în al doisprezecelea ceas, în mod simbolic, şi cei de la PSD să fie alături de suceveni, chiar dacă nu mai este nevoie de votul lor” a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi

Consiliul Local Suceava va avea pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această lună proiectului de reabilitare şi modernizare a aproape 4.300 de locuri de parcare de reşedinţă. Este vorba despre un demers care are loc în cadrul proiectului mai larg de „modernizare a Sucevei la scara blocului”, cu care PNL a câştigat alegerile din 2016 pentru conducerea administraţiei publice municipale.

Proiectul parcărilor de reşedinţă este vechi de 2 ani, iar de fiecare dată când a fost supus dezbaterii şi aprobării a fost respins de aleşii PSD din deliberativul sucevean.

„Acum 2 ani de zile, mai exact pe 7 iulie, am intrat în Consiliul Local cu proiectul de modernizare a 4.264 de locuri de parcare, privind tot ceea ce înseamnă municipiul Suceava, indiferent de cartier. Toate aceste parcări, pe care sucevenii şi le-au amenajat de-a lungul timpului, cu balast, pietriş, beton, pavaj, urmează a fi reabilitate total, aşa cum s-a mai întâmplat deja în alte zone” a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Lucian Harşovschi, viceprimar al Sucevei.

Harşovschi susţine că de atunci şi până acum nu s-a putut trece la materializarea efectivă a proiectului din cauza consilierilor PSD, care au votat împotriva proiectului de hotărâre care permitea să se declanşeze procedura de organizare a licitaţiei pentru adjudecarea constructorului.

„Din nefericire, timp de 2 ani de zile nu am găsit înţelegere în Consiliul Local. Pentru a trece proiectul erau necesare două treimi din voturile consilierilor şi, din păcate, am depins de votul celor de la PSD” evidenţiază Harşovschi.

Viceprimarul spune că problema este pe cale de a se rezolva, după promulgarea şi publicarea Codului administrativ, care permite trecerea cu „jumătate plus unu” a proiectelor de hotărâre de consiliu local care implică patrimoniul unităţilor administrativ-teritoriale. „Sper ca, în al doisprezecelea ceas, în mod simbolic, şi cei de la PSD să fie alături de suceveni, chiar dacă nu mai este nevoie de votul lor” a reliefat adjunctul şefului executivului local, menţionând că proiectul a fost blocat, sub „diferite pretexte”, începând cu lipsa Registrului spaţiilor verzi, care, între timp, a fost aprobat şi a intrat în vigoare.

Lucian Harşovschi a precizat că procedura prevede trecerea celor 4.264 de locuri de parcare în domeniul privat al municipiul Suceava, urmată de ţinerea licitaţiei pentru desemnarea executantului, constructor care, cel mai probabil, va face lucrările de modernizare în 24 de luni sau chiar mai mult. În final, după încheierea şi intabularea respectivelor parcele, parcările cu pricina vor fi trecute în domeniul public la municipiului Suceava şi „nu vor mai putea fi revendicate, retrocedate sau vândute”.

Consiliul Local Suceava are 23 de consilieri, dintre care opt de la PSD şi trei ai aliaţilor de la ALDE. PNL are zece voturi în deliberativul municipal, liberalii contând pe cele două voturi ale aleşilor de la PMP.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: