De la începutul acestui an

27 de cazuri de meningită virală cauzată de enterovirusuri

De la începutul acestui an, în judeţul Suceava s-au înregistrat 27 de cazuri de meningită virală de etiologie enterovirală, 15 fiind raportate în luna iunie.

Potrivit specialiştilor epidemiologi din cadrul DSP Suceava, metodologia prevede ca în cazul suspicionării meningitelor virale la copii cu vârste peste 15 ani să se efectueze investigaţii şi pentru virusul West Nile. Doar într-un singur caz au fost efectuate astfel de investigaţii, dar rezultatul a fost negativ.

Dacă în primele cinci luni ale anului s-au înregistrat 12 cazuri de meningită virală de etiologie enterovirală la pacienţi cu vârste cuprinse între 5 ani şi 80 de ani, în cursul lunii iunie au fost 15 astfel de cazuri, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la copii cu vârste 5-14 ani. Ultimul caz raportat a fost la un preşcolar de la o grădiniţă particulară din municipiul Suceava.

Autorităţile sanitare sucevene au dispus măsuri de dezinfecţie curentă, dar şi supravegherea clinică a copiilor, în paralel cu educaţia sanitară adaptată vârstei preşcolarilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: