Senatorul PSD Ioan Stan după aprobarea Legii pensiilor

Cine merită încrederea alegătorilor? Cei care fac ceea ce au promis, sau cei care, aşijderea deputaţilor PNL de Suceava, se abţin când e vorba de binele general

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a salutat adoptarea în plenul Camerei Deputaţilor a Legii pensiilor, poate cea mai elaborată şi mai dezbătută lege adoptată în timpul guvernării PSD-ALDE. „Expresie a strădaniilor noastre de a mulţumi în mod echitabil celor care au muncit o viaţă şi au, cu siguranţă, dreptul de a se bucura de consideraţia noastră, Legea pensiilor a avut acelaşi parcurs dificil ca tot ce s-a elaborat în această guvernare în domeniul legislativ”, a spus senatorul.

Potrivit acestuia, după repetatele false alarme, lansate cu înverşunare de adversarii politici, care anunţau că nu sunt bani pentru plata pensiilor, deşi prevederile bugetare ale anului, aşa întârziate la promulgare, erau clare, după acuzele dintre cele mai agresive lansate de pseudoanalişti ai partidelor din opoziţie chiar de la tribunele Parlamentului, Legea a trecut cu 197 de voturi „pentru” 70 de abţineri şi nici un vot împotrivă.

„Sincer, modul în care s-a votat nu mă miră. Am votat „pentru” noi cei care am înscris acest punct special în programul nostru de guvernare. Au votat „pentru” deputaţi ai altor partide politice solidari cu dorinţa noastră de îmbunătăţi statutul pensionarilor din România, asigurându-le un climat de viaţă decent, onorabil şi mai ales meritat”, a spus senatorul.

Liderul social democrat a arătat că s-au abţinut de la vot reprezentanţii PNL şi USR.

„Este de înţeles că au votat astfel. Neavând argumente pentru a combate în mod just prevederile legii şi cei nou-născuţi în politica românească şi cei obişnuiţi să taie pensiile s-au ascuns în spatele abţinerii. Este caracteristic pentru aceste specimene politice şi este edificator pentru ceea ce ar face dacă vor acapara puterea”, a spus Stan.

El a adăugat că până atunci însă, punctul de pensie va creşte, etapizat, până în anul 2021 astfel – 2019 – 1265 lei, 2020 – 1775 lei, 2021 – 1875 lei, iar din anul 2022 valoarea punctului de referinţă se va indexa anual cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Sunt prevăzute modificări în sprijinul mai multor categorii de viitori pensionari, femei, masteranzi, doctoranzi.

„Nu voi intra în amănunte. Voi spune doar că au fost cuprinse în textul Legii prevederi menite să corecteze inechităţi, să vină în sprijinul nevoilor reale ale cetăţenilor, conform programului de guvernare asumat. Votul acordat cu această ocazie ne oferă cadrul propice pentru a ne întreba, chiar dacă retoric, cine merită încrederea alegătorilor. Cei care fac ceea ce au promis, şi-au asumat şi transpun în viaţa românilor, sau cei care, aşijderea deputaţilor PNL de Suceava, se abţin când e vorba de binele general. Cred că este un subiect demn de atenţie”, a conchis Ioan Stan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: