PSD Suceava 2020

Concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”

În perioada 18-21 iunie, a avut loc faza naţională a concursului „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”. Elevul Rareş Ungureanu, elev în clasa a X-a G (specializarea Filologie) la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, a reprezentat cu succes judeţul Suceava la această etapă a competiţiei, desfăşurată la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureş. Tânărul din Boroaia, care studiază la colegiul fălticenean, s-a prezentat la faza naţională la secţiunea Ştiinţe socio-umane, subsecţiunea II.B – Soft Educaţional, cu aplicaţia „Logica Propoziţiilor Categorice” şi a obţinut premiul al II-lea. Rareş a fost pregătit de profesorii Ioan Caulea, la ştiinţe socio-umane, şi Dimitrie Filip, la informatică.

„Deşi nu este elev la o clasă de Matematică-Informatică, studiind la un profil uman, Rareş a reuşit să se impună la acest concurs la care au participat elevi din toate judeţele ţării. Majoritatea concurenţilor la acest tip de competiţie sunt elevi de la profil Real. Dar pasiunea elevului nostru pentru Informatică, ca şi afinităţile sale faţă de disciplinele socio-umane, care s-au concretizat în abilităţi de comunicare, prezentare, argumentare şi gândire critică, l-au propulsat pe poziţia a doua a clasamentului final, la secţiunea «Ştiinţe socio-umane». Aplicaţia pe care Rareş a conceput-o este una dinamică, originală, putând fi folosită deopotrivă de profesor şi elev, în timpul orelor de curs, mai ales că ea poate fi accesată şi de pe telefonul mobil. Aceasta presupune atât abordarea conţinuturilor teoretice, dar în special partea aplicativă, care pot fi foarte uşor evaluate de către profesor”, ne-a declarat profesorul Ioan Caulea, coordonatorul pe partea de ştiinţe socio-umane.

Concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală” se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul istoriei, ştiinţelor socio-umane şi informaticii. Concursul are drept scop realizarea unor materiale cu ajutorul computerului pe teme de istorie (istoria românilor sau istorie universală) şi ştiinţe socio-umane (educaţie civică, cultură civică, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educaţie antreprenorială, studii sociale). Materialele pot fi realizate, la alegere, fie sub forma unor „Pagini Web”, fie sub forma unor „SOFT-uri educaţionale”. Materialele sunt realizate de elevi numai individual.

La concursul „Istorie şi societate în dimensiune virtuală” participă elevi de la nivelul ciclului liceal (clasele IX-XII/ XIII) indiferent de filieră, profil, specializare, forma de învăţământ (zi, seral, frecvenţă redusă) sau tipul de învăţământ (public sau particular autorizat/acreditat).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: