Ziua Drapelului Naţional, marcată în Piaţa Steagurilor din centrul Sucevei

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, miercuri, la Suceava, în Piaţa Steagurilor, de lângă Palatul Administrativ, printr-o ceremonie de înălţare a drapelului României pe catarg.

 La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, prefectul Sucevei Mirela Adomnicăi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Niţă, dar şi cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Lucian Harşovschi şi Marian Andronache.

Totodată, la ceremonie au participat preoţi, pompieri militari, jandarmi, fanfara şi câteva zeci de localnici.

Reprezentanţii autorităţilor au amintit importanţa drapelului naţional, după care preoţii au binecuvântat tricolorul, iar autorităţile au sărutat drapelul naţional.

Cu acest prilej, prefectul Mirela Adomnicăi a vorbit despre patriotism în jurul drapelului naţional, vicepreşedintele Gheorghe Niţă a vorbit despre istoricul drapelului, dar a recitat şi o poezie, în timp ce viceprimarul Lucian Harşovschi a subliniat că Ziua Drapelului Naţional este o sărbătoare importantă

„Ziua de 26 iunie marchează unul din momentele în care trebuie să fim mândri că suntem români, să fim conştienţi de sacrificiile predecesorilor noştri. Trebuie să credem în simbolurile noastre naţionale, să ştim că, indiferent de colţul lumii în care ne aflăm, întotdeauna ne vom simţi români şi vom trăi româneşte”, susţine viceprimarul.

Ceremonia de Ziua Drapelului Naţional s-a încheiat cu defilarea pompierilor militari şi a jandarmilor pe acordurile fanfarei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: