Slujbă arhierească în parohia Bucşoaia

În Duminica Tuturor Sfinţilor, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Bucşoaia, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc. Au fost de faţă oficialităţi locale, stareţe de la mănăstirile apropiate, oaspeţi din alte parohii. Primit cu bucurie de mulţimea credincioşilor din parohie şi din împrejurimi şi înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, ierarhul a sfinţit mai întâi pictura praznicarului. Sfânta Liturghie a fost oficiată în biserica mare a parohiei. Răspunsurile liturgice au fost date de la strană de corul parohiei.

Bucuria zilei de hram s-a încheiat cu o lansare de carte, „Cronica de la Bucşoaia”, rodul colaborării dintre Parohia Bucşoaia, Mănăstirea Voroneţ şi un colectiv de intelectuali pasionaţi de faptul istoric.

Biserica de lemn „Sf. Arhangheli” din Bucşoaia are o vechime de 300 de ani şi datează aici din 1856.

La sfinţirea paraclisului în 2016 şi la propunerea ÎPS Părinte Pimen, locaşul ortodox a primit şi cel de-al doilea hram, „Duminica Tuturor Sfinţilor”. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: