Gheorghe Flutur: Dezvoltarea Spitalului Judeţean Suceava este o prioritate a mandatului meu

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că dezvoltarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava este una dintre priorităţile mandatului său, subliniind că sănătatea este unul dintre sectoarele care necesită foarte multă atenţie.

El a spus că în ultimii zece ani a ţinut ritmul de investiţii la Spitalul Judeţean Suceava şi că au fost alocate în fiecare an sume consistente pentru lucrări de investiţii sau dotări şi îmbunătăţirea actului de sănătate.

„Este o prioritate a mandatului meu de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Aproape 60 de milioane de lei alocăm în acest an spitalului judeţean. În ţară sunt puţine judeţe care au alocări atât de mari”, a adăugat Flutur.

El a arătat că, din păcate, provocările din ultimul timp pe sănătate sunt tot mai multe şi mai dureroase şi atunci trebuie să se răspundă acestor aşteptări.

„În zona de oncologie, din păcate, statistica ne arată că nu e cea mai bună situaţie în judeţul Suceava şi atunci trebuie să venim în întâmpinare cu astfel de proiecte”, a spus Flutur.

El a menţionat că imaginea bună a Spitalului Judeţean Suceava a fost construită picătură cu picătură.

„Ne-am asumat responsabilităţi. Nu e suficient. Parcă în fiecare zi sunt provocări mai mari. În fiecare zi discutăm: ce facem cu secţia de arşi, unde construim cantina-restaurant, ce facem cu extinderea parcărilor, ce facem cu spaţiile verzi, care sunt paşii următori în SJU Suceava pentru a-l transforma în clinic, care este impactul, cum ne văd celelalte entităţi din zonă”, a spus Flutur.

El a adăugat că şi lui îi ia mult timp problematica foarte complexă a sănătăţii.

„Nu se închide managementul la nivelul întregului judeţ. Ar fi mult mai bine să ne întâlnim mai des şi cu ceilalţi manageri de spitale şi să putem să coordonăm mai eficient acest sector”, a conchis Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: