Cataloagele martore

 Declar ca un şcolar care a auzit şi el sentinţa aceasta şi, plin de sine, o repetă: când e să se întâmple, se întâmplă!

Sentinţa se potriveşte unei situaţii create la întâlnirea festivă din aula Liceului Ştefan cel Mare, a absolvenţilor promoţiei 1969, care au dorit să se revadă la 50 de ani de când s-au despărţit. Ani destui ca unele lucruri petrecute atunci să fie uitate sau nesigure în amintirea noastră.

Moderatorul festivităţii din aulă a fost un actor sibian (voi încerca să nu notez nume aici, chiar dacă aceste rânduri se doresc reparatorii, care ne-a introdus în atmosfera unei asemenea întâmplări prin versurile lui Ştefan Augustin Doinaş, care evocau momentele trăite de poetul însuşi la o asemenea aniversare), care a dat cuvântul actualului director al liceului, profesorilor prezenţi (doar cinci, cei mai mulţi hălăduind în ceata îngerilor…) şi celei care a fost şefa de promoţie. Numai că cea invitată să vorbească, ea însăşi o elevă strălucită, nu dobândise acest „titlu”, el aparţinând în realitate unei alte colege, media generală la terminarea liceului fiind de 9,86 pentru cea căreia i se „uzurpase” izbânda, şi de doar 9,72 pentru titulara clipei.

Firesc, adevărata deţinătoare a titlului s-a mâhnit. Un coleg nepărtinitor a glumit, zicând: „Dacă Halep câştigă, atunci Halep trebuie să ia şi premiul…”. Eu mi-am asumat sarcina de a drege busuiocul, aroma acestuia având darul de a calma…

Trebuie însă spus că ambele colege sunt doctoriţe, ambele – somităţi în specialitatea pe care şi-au ales-o, ambele – de preţios ajutor atunci când colegii lor (adică noi) au fost nevoiţi să le calce pragul cabinetelor.

S-a făcut o gafă, noi am încercat cu stângăcie să o reparăm, dar adevărul stă acolo, imperturbabil şi de necontestat, în cataloage…

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: